Ny video: «Lenge siden sist!»

Det har vært gansks stille fra meg på YouTube i år. Hele 7 måneder siden forrige video, og dette er den 3 videoen jeg poster i år. Jeg snakker litt om det i videoen, mens jeg tar dere med på en ganske vanlig dag i livet mitt. Kort fortalt: 2020 har ikke akkurat vært et fantastisk år og jeg hadde lenge en pause fra det meste på Internett, men nå håper jeg å komme litt i gang igjen!

Vi spilte The Last of Us

Periodevis spiller vi en del tvspill, så jeg tenkte at jeg kan jo skrive litt om det vi spiller. Hva vi syns og sånt. Yes.

Så, jeg har spilt Last of Us før med ei venninne, og nå spilte jeg det på nytt med Paul. Jeg liker ikke skumle spill, men dette går fint. Det er ingen ‘jump scares’ her og det eneste skumle er zombier. Hvis man ser på The Walking dead kan man fint spille dette, liksom.

Skal ikke fortelle noe særlig om hva spillet handler om, det får dere eventuelt Google. Det jeg liker er at det er en historie fra start til slutt, så egentlig en film man spiller. Det er bare en vei man kan gå, man tar ingen valg, osv. Som gjør det enkelt å spille, og gøy for folk å se på også.

Hvis du ikke har spilt dette anbefaler jeg det veldig! Det er enkelt, man blir glad i karakterene, det har noen skikkelige fine scener. Det er ikke spesielt langt heller. Jeg tror til og med de som egentlig ikke er så glad i å spille kan like dette. Iallfall å se på en venn/samboer spille.

Ok jeg innser at jeg ikke har så veldig mye å si, å skrive om spill (og filmer og bøker og alt) har jeg aldri vært noe god på, men øvelse gjør mester? Håper jeg? Kom gjerne med innspill, hvis noen faktisk leser dette, haha.

Jeg prøvde å få Paul til å si hva han syns, men han er enda dårligere enn meg. “Veldig bra.” Jepp. Jeg klarte å dra litt mer ut av ham da: “Veldig bra historie og bra animasjon. Awesome sjiraff. Gøy å se på. Bittelitt skummelt av og til, men egentlig ikke. Gleder seg til 2ern.” Woho!

Gleder meg veldig til å spille toern. Forhåpentligvis er det ikke noe skumlere, haha.

Oppussingsplaner


Denne leiligheten har vært i oppussing-fasen siden 2013. Da startet pappa på kjøkkenet, og det ble ikke ferdig før i fjor. Når man pusser opp så mange år har man mange sjanser til å ombestemme seg, så da tar det enda lengre tid. Pluss badet skulle plutselig renoveres av borettslaget og så vi fikk en vannlekkasje som ikke hjalp akkurat, haha.

Nå er kjøkkenet nesten ferdig og leiligheten følger sakte men sikkert etter. Tanken nå er å fokusere på et rom om gangen, men det er litt vanskelig å bestemme seg for hvilket. Så jeg tenkte jeg skulle skrive en liste over hva som må gjøres, kanskje det blir litt enklere da!

Kjøkken

– kjøpe og sette opp veggfliser (har lyst på grønne!)
– fikse benkeplate på øya (rettes opp, pusses, oljes)
– henge opp treplate på resten av søyla
– fikse to hjørner så det ser fint ut
– gulvlist under vinduet
– organisere alle skap (venter på salg på Clas ohlson)
– fjerne beskyttelse på alle skapdører (når alt annet er ferdig!)

Stue

– fjerne døra til soverommet (vi snakker alt med en håndverker wiii!)
– gulvlister og en vinduslist
– male den hvite veggen når døra er borte, kanskje i en annen farge

Soverom


– gjøre alle veggene glatte (nå er det 3 typer tapet der…) og male
– fjerne taklister og nye gulvlister (mangler for halve rommet nå)
– ny gardinstang og gardiner
– bytte ut noen av møblene


Gang

– gjøre veggene glatte og male (samme problem som soverommet)
– gulvlister
– male døråpningen til stua
– lage hyller i gamle kjøkkendøra
– ny taklampe/fikse den vi har
– prøve å fikse dørene til begge soverommene

Lille soverommet

– selge (nesten?) alle møblene
– organisere kaoset
– kanskje male?
– fikse lister
– nye møbler!

Jeg har sikkert glemt noe, men som dere ser så er det allerede en del. Vi trenger også en elektriker til å fikse kontakter og litt andre ting, men det må nesten tas til slutt. Badet er faktisk det eneste rommet som er ferdig, det trengs bare en skikkelig organisering der inne.

Nå håper jeg bare at om et år så er alt dette krysset av lista. Hilsen veldig lei.

For 2 år siden

Det er ganske koselig når instagram viser deg bilder for x antall år siden. “Se, et fint minne!” eller “Oi, du lagde den tingen, bra jobba!”. Noen ganger er det mindre koselig og mer som å bli slått i magen med en “haha se så mye bedre ting var før!”.

For 2 år siden jobbet jeg og Kjersti med å starte en podkast. Det var noe vi hadde snakket om i … flere år egentlig, helt siden podkast ble en greie? Vi hadde sikkert hundre ideer om podkaster vi kunne startet, hver gang vi snakket var det alltid noe som fikk oss til å si “det skulle vi hatt en podkast om!”.

Det som skulle vært logoen vår.

Først prøvde vi å lage en podkast om favorittserien vår Gilmore Girls, men vi/jeg innså ganske raskt at det ble for mye jobb og at det kanskje ikke var så gøy å høre på. Pluss at det er en sak vi brenner for som vi fant ut vi heller ville fokusere på: åpenhet og forståelse rundt kronisk sykdom.

Skjermbilde av instagrammen vår.

Vi har til sammen godt over 20 års erfaring med kronisk sykdom (mulig vi har passert 30 år faktisk), så vi har en del opplevelser å ta av. Ting som vi syns er viktig å dele, både så andre i samme situasjon kan føle seg mindre alene og de som ikke er i situasjonen kanskje kan forstå litt bedre.

Podkaster skulle hete “Tenk positivt, for faen”, for vi blir bedt om å tenke positivt hele tiden og det er faen så irriterende. Vi brukte mange, MANGE timer og dager på å planlegge. Vi skrev notater og nærmest manus til flere titals episoder. Vi jobbet med intro, vi kjøpte bra utstyr, vi lagde en tullete sang, vi tok opp test-episoder både i samme stue og over Skype. Vi jobbet skikkelig hardt, helt til den kroniske sykdommen vår kom og sa et klassisk “haha nei”.

Først kræsjet jeg og så kræsjet Kjersti, og nå er vi begge bare enda sykere. Bra timing, som alltid. Det er så jævla irriterende altså. Vi jobbet så hardt, vi var så gira og gledet oss, vi hadde så mye bra å si – og så gikk det ikke. Det ble bare nok en ting som vi aldri fikk fullført. Story of our lives ass.

Kake vi lagde for å feire 100 følgere.

Jeg håper at vi skal få det til en dag alikevel. Kanskje litt mindre “proft” enn vi først planla, men jeg håper! Når vi begge har litt mer stabile helse kanskje, hvis det noen gang skjer. Når livet er litt roligere og snillere.

Vi får bare krysse fingrene og tenke positivt som faen.

Min karantene er lastet med…

…Animal Crossing New Horizons!

Folk er vel egentlig ikke i karantene lenger, ting begynner å gå tilbake til normalt. For meg har ting vært som vanlig. Sitter hjemme uten mulighet til å gå ut noe særlig.

Heldigvis har jeg oppdaget Animal Crossing og jeg aner ikke hva jeg brukte dagene mine på før. Sånn seriøst, jeg husker ikke? Hva drev jeg med?

Nå spiller jeg så godt som hele dagen. Fra jeg står opp til jeg legger meg. Det er kanskje litt mye, men det føles godt å ha en hobby som ikke sliter meg ut og som gir masse glede, og jeg får til og med vært litt sosial! Så hva har det å si at jeg spiller så mye?

Hva er Animal Crossing? Det lurte jeg også på for to måneder siden. Jeg forsto ikke hva alle pratet om, hadde aldri hørt om det før en gang, og traileren for spillet fikk det til å virke så kjedelig og rar. Så sendte Ellen meg denne:

Da ble jeg litt mer fristet, og så så jeg at man kunne kjøpe planter i spillet, så jeg ble solgt og kjøpte det. Syntes egentlig det var litt dyrt, men jeg lover at det var verdt hver eneste krone!

I spillet kan du designe din egen øy og møbler huset ditt, som gir meg litt The Sims følelse. Man får oppskrifter på ting man kan lage og man kan kjøpe ting i butikker.

Og så kan man fange insekter og fisker, gro frukt og sånne ting som gir meg litt Farmville følelse – bare at her slipper man det fæle tidspresset. Spillet foregår i sanntid, og ting blir ikke ødelagt innen en viss tid. (Bortsett fra de fordømte turnipsene da.)

Og så, det beste, man kan besøke hverandre. Som føles overraskende sosialt. Jeg sliter å snakke med folk for tiden, å føre samtaler og sånt. Hodet mitt bare fungerer ikke bra nok til å komme på ting å prate om, liksom? Så det å ha et spill å fokusere på hjelper faktisk en del. Kanskje litt…overfladisk eller hva man skal kalle det? Men jeg koser meg iallfall.

Det er mer man kan gjøre og det kommer hele tiden nye ting, og hver måned er det nye dyr å fange. Alltid noe å se frem til!

Så ja, dette er hva jeg har gjort de siste 2 månedene. Har spilt nesten 500 timer, så dere kan jo regne ut hvor mange timer der er hver dag… En dag skal jeg prøve å spille litt mindre. Kanskje. Vi får se.

2020, hva skjer?

Er ikke så lenge siden vi alle var så sikker på at 2020 skulle bli et fantastisk år (men det er vi vel strengt ganske sikre på hvert år)… Vi har bare kommet til mars og det er allerede et ganske dritt år for å være ærlig. Den ene katastrofen etter den andre, Australia brant jo ned, og nå har vi covid-19. Nydelig!

Jeg hadde som vanlig en del planer og mål får året. For det meste ganske rolige og overkommelige planer, følte jeg, sånn at sjansen for at jeg klarte de skulle være stor. Så fort vinteren var over og energien som vanlig kommer tilbake med våren, skulle jeg sette i gang.

Innen det skjedde rakk jeg å få en mental knekk istedet. Jeg vet ikke helt hvorfor, men antar at det bare er 10 års sykdom som er litt ekstra tungt for tiden. Ting er iallfall ikke særlig bra når man spør seg selv “er jeg deprimert?”.

Så jeg bestilte en legetime, men innen den rakk å skje ble verden snudd på hodet og alle bedt om å holde seg hjemme. Timen min avbestilt jeg siden det ikke var noe akutt, helsevesenet har nok å fokusere på akkurat nå. Jeg føler det går litt bedre nå uansett.

Eneste jeg sliter med er at alt føles så meningsløst. Hva er poenget med å gjøre noe som helst, liksom? Det føles skikkelig dritt å ikke ha lyst til å gjøre noe. Det er faktisk bedre å ha lyst men ikke ha energien til det. Kanskje det har sluppet litt taket nå da, for det er noen ting jeg har lyst til. Bare ikke det jeg hadde som mål for året.

Her er mine mål som dere ser. Det er de jeg snakker om i mer detaljer i videoen lengre opp. Jeg prøver fortsatt å spise grønnsaker, men føler egentlig kostholdet er blitt bedre. Tar vitaminer hver dag og jeg drikker mer, og det er mer grønnsaker. Fortsatt en god vei igjen til der jeg vil være, men små steg!

Hvile er jeg også blitt bedre på, tror jeg? Så klart, jeg har for satt dager hvor jeg gjør mer enn jeg burde, men det er lenge siden jeg har hatt en sånn skikkelig smell som jeg gjevnlig hadde før.

Hobby derimot går det dårlig med, jeg har jo ikke en gang blogget ordentlig i år. Mitt hemmelige “prøve noe nytt” prosjekt er satt på vent også, jeg har null motivasjon der.

Organisering går faktisk fremover da! Bit for bit faller ting på plass i leiligheten. Det går veldig sakte, men det går, og det føles helt fantastisk!

Se venner oftere…haha. Spørs hvor mye det blir av det i år nå! Jeg sitter i selvvalgt karantene. Paul jobber fortsatt litt og handler, så det er sånn sett ikke en super effektiv karantene for min del, men det minsker jo sjansene litt. Får jeg dette viruset risikerer jeg en forverring, så prøver å ta minst mulig sjanser.

Bedre økonomi – jeg holder på! Har åpnet ny bank hvor jeg skal spare og snart skal vi få på plass en felles konto til felles utgifter. Blir bra, håper jeg!

Bli plante-smart…tja. Jeg har kvittet meg med noen planter og har en del til, men det er satt på pause sånn som situasjonen er nå. Også har jeg kjøpt litt nye! De er kjempefine, kanskje jeg skal lage et eget innlegg om de!

Begynne på lappen. Hah, igjen, ikke sånn som ting er nå nei! Fillern, hadde veldig lyst til å få til den i år!

Nå som jeg så gjennom alle punktene jeg skrev ble jeg faktisk litt positivt overrasket. Trodde jeg ikke hadde gjort noe av målene mine, men jeg er jo faktisk i gang med flere! Ikke verst. Lønner seg å blogge altså! Håper det ikke blir så lenge til neste gang.

Frem til da: Hold dere hjemme hvis dere kan, hold avstand og vask henda ?

Februar 2020

Har hørt folk klage på hvor langt januar føltes, men jeg syns det gikk litt fort. Gikk jo ikke gjort noe av det jeg skulle, takket være dårlig helse på både meg og Paul.

Heldigvis har jeg lært at januar bare er en prøvemåned, så det nye året begynner egentlig ikke før februar. Og apropos februar…!

Månedens bakgrunn! Har ikke mye med februar å gjøre denne måneden, jeg bare følte for å tegne det. Feel free til å bruke det som bakgrunn hvis dere vil.

Januar 2020

Godt nytt år! Jeg er som alltid full av motivasjon og nye idéer, og jeg tror 2020 kan bli et skikkelig fint år – forhåpentligvis bedre enn 2019, men kan vi snakke mer om i et annet innlegg.

I år skal jeg gjøre mer hobby! Det er et av målene mine, og som litt ekstra motivasjon har jeg startet et lite prosjekt: jeg skal tegne en mobilbakgrunn for hver måned.

Har bestemt det trenger ikke å være noe stort og komplisert, jeg må jo gjøre det enkelt for meg selv så det er større sjanse for at jeg fullfører. Kjenner jeg meg selv rett blir jeg nok å gjøre det mer komplisert enn nødvendig uansett…

Januar er for meg en rolig måned med blanke ark og masse motivasjon, så jeg prøvde å få det med i tegningen:

Sånn! 3 versjoner. Bruk de gjerne som bakgrunn på mobilen, dataen eller nettbrettet.

Jeg burde vel egentlig skrevet navnet mitt et sted når jeg tenker meg om, i tilfelle de havner på avveie… Kanskje jeg husker det neste måned!

Noen forslag til hva jeg kan tegne for februar?

Her er forresten første versjonen, men jeg ble ikke fornøyd, så valgte å gjøre det på nytt. La litt mer arbeid i det.

Har tegnet det på procreat på ipad!

Julevlogger 2019

Titter innom for å si ifra at jeg har lastet opp 18 (snart 19) videoer på youtube denne måneden. Har prøvd meg på vlogmas igjen og det gikk ganske fint – i år ville jeg ikke stresse for mye med å få opp en video hver eneste dag som man egentlig skal.

Det er 15 vlogger fra 1-24 desember og 4 adventvideoer med et lite tema. Den første snakker jeg om jul med kronisk sykdom, den andre er en julebrus-test, så lager jeg vegansk julemiddag og i den siste viser jeg frem ltit veganske julesnaks. Ble ganske koselig syns jeg!

Dere finner alle videoene her.

I år feirer vi jul i Mandal som vanlig, og igjen har vi klart å bli forkjøla hele gjengen. Det punkterer feiringa litt, men vi har hatt det fint og skal ha noen rolige dager til her før vi drar hjem og tar fatt på 2020. Forhåpentligvis har plantene overlevd 2 uker alene!

God jul og godt nyttår! Og si gjerne ifra hvis dere har noen videoønsker. Da er det jo en sjanse for at jeg lager den også.