Mindre rot – kaste 5 ting hver dag?

På snapchat i går (følg tine-katrine!) så snakket jeg en del om rot. Jeg snakket også om å kvitte deg med ting og å kanskje leve litt mer minimalistisk. Mindre ting = mindre rot. Jeg ba folk sende inn sinn tips. Da fortalte en om en utfordring hun hadde gjort, som var å kvitte seg med 5 ting hver dag i 100 dager, og hun anbefalte meg å prøve det samme.
Første tanken som slo meg var GALSKAP! Hvordan skal jeg klare å finne fem ting hver dag i hundre dager som jeg ikke vil ha lenger? Jeg liker jo tingene mine, det er jo derfor jeg har så mange!
mindre rot

Kvitte meg med 500 ting?

Så tenkte jeg litt mer på det. Disse fem tingene, det kan jo være fem hårstrikker en dag. Fem ledninger som aldri blir brukt. Fem kjøkkenting – vi har en skuff hvor jeg tror vi ikke bruker halvparten en gang. Og klær, jeg har jo så mye klær jeg kan kvitte meg med! Så kanskje det ikke er så vanskelig, selv om det faktisk er snakk om 500 ting. Det er litt ekkelt å tenke på at jeg eier så mange ting i det hele tatt. Eier vel flere tusen ting, faktisk. Hjelpes!
Så, vet dere hva, jeg prøver! Jeg tar utfordringa, og så ser vi hvordan det går! Det verste som skjer er at jeg ikke fullfører, sant? Og kanskje dere vil bli med også? Etter å ha googlet litt, så virker det som om det ikke er noen faste regler på det her. Noen har kvittet deg med 3 ting, andre 10 ting. Noen har gjort det i 30 dager, andre et helt år. Så her er det jo bare å lage sine egne regler!
mindre rot

Mine regler for 5 ting 100 dager!

 1. Vi skal kvitte meg med 5 ting hver dag, i 100 dager.
 2. Tingene kan kastet, selges, gis bort, hva som helst så lenge de tas ut av huset.
 3. I første omgang samler vi alt i en eske, i tilfelle vi ombestemmer oss. (Jeg bor med en som er redd for å kaste ting, så da blir det sånn.) Hvis jeg tar ut en ting,  må jeg erstatte den med noe annet.
 4. Det er lov å kvitte seg med flere ting en dag, og dermed kvitte seg med mindre en annen dag. Kanskje rydder man ut av en eske og finner 10 barbidukker man ikke trenger. Da har man 2 dager med ting! Kanskje man glemmer seg en dag, og må ta dobbelt neste dag!
 5. Jeg skal prøve å poste alt på instagram med hastaggen #5tingmindre – kult om flere bruker den!

Dag 1!

Jeg starter alt i dag, og her er de fem første tingene. En sekk vi aldri bruker, et grytelokk til en gryte vi alt har kastet, en pokemon, en hårstrikk, og en mobil-pynte-dings.
mindre rot

Jeg har ny instagram!

Siden jeg har begynt å interessere meg for zero waste og minimalisme og litt sånne ting, så fant jeg ut at jeg ville ha en egen instagram for det istedenfor på poste det på min vanlige. Det ble litt rotete, og det var sikkert kjedelig for de gamle følgerne mine å plutselig få bilder av plastikkopper og sånt.
Så nå kan de som faktisk er interessert følge meg på @tkfikserlivet. Der tenkte jeg å poste om alle greier jeg gjør for å gjøre livet mer miljøvennlig, og bedre på andre måter. Kommer sikkert noen life hacks for oss kronisk syke også. En slags miniblogg for å fikse opp i livet, rett og slett.
tkfikserlivetDa var det bare å fortsette, da. Prøve 100 dager. Jeg er ganske nervøs og skeptisk, faktisk, men samtidig føles det godt å være i gang med noe. Også noe som ikke krever så mye energi! En oppdatering kommer når dere minst venter det. Kjempegøy om noen flere slenger seg på!

13 Comments

 1. Så tøft gjort av deg! Gleder meg til å følge med. Jeg har ikke så mange ting, tror jeg. Har aldri likt mange ting, hahaha. Men har sikkert noe som kan selges eller gis bort 🙂 Skal gå igjennom ting og tang fremover.

 2. Stine Friis Hals

  Blir gøy å følge! 😀 Mitt mål er å finne en plass til alle ting, slik at jeg ikke må aktivt rydde hele tida, men bare legge ting på plass. Det vanskeligste er kamerautstyr, siden jeg har så mye av det, og bruker det over alt. Men om jeg rokkerer litt i skatollet skal jeg nok finne plass!

 3. Det virker så spennende! Har “lekt” litt med minimalisme siden Januar og har ikke kommet dit jeg vil enda. Merket at jeg har et stort problem når det kommer til klær. Men jeg bestemte meg for å være brutal og donere det jeg faktisk ikke bruker og det jeg tenker at en dag blir jeg modig nok til å bruke. Til nå har jeg kvittet meg med sånn ca. 4 bossekker med klær og jeg føler meg 10kg lettere! Håper prosjektet ditt blir bra og at du oppnår det du vil oppnå 🙂

 4. Jeg har blitt så mye bedre på å kaste ting etter at jeg leste Konmari-boken – fikk alltid så dårlig samvittighet før. Har fremdeles en lang vei å gå (jeg liker samlinger), men det begynner å ligne noe.

 5. Hivd meg på jeg og, men kommer ikke til å skrive om det. Bare vit at jeg er med deg og kjenner på hamstergenet i meg som blir meget, meget forvirret hver gang jeg kaster noe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *