21 desember

21

+++Hytta var av den moderne sorten. Som et hus, bare mindre og fancier. Med flatskjerm og boblebad, og selvfølgelig internett. Nora så virkelig ikke poenget. Dro man ikke på hytta for å komme vekk fra alt sånt? Så lenge hun hadde dekning på mobilen, så var hun fornøyd.
+++Jack hadde funnet den på aribnb eller noe slikt, Nora hadde ikke fulgt helt med. Hun hadde følt seg litt fjern i hele går og i dag. Strengt tatt hele måneden.
+++Simon begynte å fnise i den andre enden av sofaen. Han hadde gjort det med gjevne mellomrom siden de plukket henne opp med bilen i går.
+++Nora himlet med øynene. “Slutt da, vær så snill…”
+++“Fetter Arne!” sa han og brøt ut i full latter.
+++“Det er ikke morsomt!” klaget Nora og kastet en pute på ham.
+++“Jeg syns det er ganske morsomt,” sa Jack og satte fra en ny boks med Mor’s kaker på bordet.
+++“Dere er idioter, begge to,” sa hun og tok en kake. “Hvor er Jon? Trenger noen på min side.”
+++“Han har ikke stått opp enda,” sa Jack og slang seg ned i ene lenestolen, med kake i en hånd og mobilen i den andre.
+++Nora tygde litt på kaken sin mens hun stirret på hen. “Jeg trodde Erik skulle være med?” sa Nora spørrende.
+++Jack bare ristet litt på hodet og oppfylte ikke i det hele tatt ønsket hennes om å skifte samtaleemne. Simon fniste fortsatt og Nora sukket tungt.
+++“Men seriøst, Nora, du kan ikke la Arna ta jobben din!” sa Simon. “Han spurte meg en gang hvordan jeg fikk tennene ut av kjeften til alle ungene!”
+++“Nei…” mumlet hun og sjekket mobilen, i håp om at hun fikk en veldig viktig telefon eller noe akkurat da. “Hva skal vi ha til middag?”
+++“Og tenk hvor feministisk og bra det ville vært med en dame-julenisse!” fortsatte Simon.
+++“Jeg syns vi skal ha taco,” sa Nora. “Hører du det, Simon? Jeg har lyst på taco.” Det var så mange potensielle spøker der, som han forhåpentligvis ikke ignorerte.
+++“Nora!” ropte Simon. “Hvorfor vil du ikke vare julenissen?!”
+++“Årh, kanskje jeg ikke har lyst!” ropte Nora tilbake, nå som det ikke gikk å ignorere ham lenger. “Kanskje jeg vil være noe annet! Tok du virkelig ikke taco-vitsen?”
+++“Jo, jeg tok vitsen! Selvfølgelig vil du ha taco, det er alt lesber tenker på!” Simon fnøs fornærmet, og så smilte han. “Som om det fins en bedre jobb. Sånn, bortsatt fra min, så klart,” sa han og gliste stort før han ble alvorlig igjen. “Men hva vil du bli da?”
+++“Det har jeg ikke bestemt meg for enda. Men det er fint å ha andre muligheter, sant?” sa Nora, og håpet det hørtes mer logisk ut for dem enn for henne.
+++Ingen av dem så overbevist ut, spesielt ikke Simon. “Men du virket jo alltid veldig gira på nisse-jobben når du var yngre. Alt du snakker om var hvor mye du gledet deg til jul, og i desember var det bare snakk om at du skulle bli med fattern din på runden. Når jeg tenker meg om, så var det ganske masete. En smule irriterende, faktisk.”
+++“Da vet du nøyaktig hvordan jeg føler det nå da,” sa Nora, og hintet til hvordan Simon nå tok det opp hele tiden, mens hun ville snakke om det minst mulig.
+++“Vi prøver bare å forstå hvorfor, Nora,” sa Jack, hundre hakk roligere enn Simon. “Det er jo litt synd om du melder deg ut av det her.”
+++Nora kjente et vondt stikk i brystet. “Men…jeg kan da fortsatt henge med dere?”
+++“Jo, så klart,” sa Jack og trakk litt på skuldrene. “Men det blir jo ikke helt det samme.”
+++Nora hadde ikke tenk på det. At om hun snudde ryggen til jobben, så snudde hun kinda ryggen til alt annet den verdenen innebar også. Og hva med de få bonusene hun hadde? Forsvant de? Hun lurte på hvordan hun skulle forklare til Rosa at hun plutselig ikke kunne italiensk lenger.
+++“Kan du ikke bare fortelle oss hvorfor du ikke vil ta over etter faren din? Kanskje vi kan prøve å fikse hva enn som er galt,” sa Simon og lyste av forhåpninger.
+++Nora sukket og stirret ned på tærne sine. “Jeg vet ikke,” mumlet hun.
+++“Jo, kom igjen, gi oss en sjanse!” sa Simon.
+++“Nei, jeg mener… jeg vet ikke hvorfor jeg ikke vil,” sukket Nora og strøk seg over pannen. “Bare at hver gang jeg tenker på å skulle ta over etter pappa, så…blir jeg fylt med dette kokende sinne, og jeg aner ikke hvorfor. Det bare er der.”
+++Simon’s skuldre sank sammen. “Åh.”
+++“Så…hvis vi kan snakke om noe annet så hadde det vært veldig fint,” sa Nora med et påklistra smil.
+++Jack trakk litt på smilebåndet og reiste seg. “Jeg begynner på den tacoen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *