18 desember

18

+++Neste dag følte hun seg ikke lett og optimistisk i kroppen. Det var som fylleangst uten noe fyll å skylde på. Alt som hadde virket som en god idé i går, virket som en veldig dårlig en i dag. Så mye at hun ble holdt fanget av senga og knapt orket å løfte på hodet. For hvordan var det mulig å bli så dum?
+++Mobilen hadde vibrerte noen ganger i løpet av formiddagen, men det var ikke før den begynte å ringe at hun endelig plukket den opp.
+++“Hva er det du vil?” mumlet hun og dro dyna over hodet, med mobilen presset til øret.
+++“Å…” Jack nølte litt før han sa noe mer. “Så det gikk ikke så bra i går?”
+++Nora angret øyeblikkelig at hun hadde fortalt om den dumme idéen sin. Da hadde hun ikke måtte snakke mer om det og kunne latt som ingenting hadde skjedd.
+++“Jo…det gjorde vel egentlig det,” mumlet hun. “Sånn, strengt tatt.”
+++Jack var stille litt før han svarte. “Så hvorfor høres du ut som om noen har kjørt over katten din?”
+++“For jeg tror det var en veldig dårlig idé,” mumlet Nora. “Du skulle snakket meg ut av det. Løpe etter noen på flyplassen… klar over hvor mange timer jeg ventet eller? Idioti!”
+++“Ok, sa du til Rosa at du likte henne eller ikke?” spurte Jack.
+++Nora sukket tungt. “Jo, jeg sa…” begynte hun, og gikk så gjennom hele samtalen deres ord for ord. Hun hadde alt gjentatt den for seg selv så mange ganger at hun nok aldri kom til å glemme den.
+++“Vell, litt utydelig, men det virket som om poenget ditt kom frem,” sa Jack da hun hadde fortalt alt. “Jeg mener, hvis hun prøvde å kysse deg…”
+++“Det virket sånn, men kanskje jeg misforsto?” sa Nora. “Også reagerte jeg jo helt på tryne, hun må jo tro jeg er helt dust. Og hva var egentlig poenget? Hun er jo i Italia. Jeg har ikke tenkt å reise noe sted!”
+++“Jeg tror du ville hatt godt av å reise litt, Nora,” sa Jack.
+++“Er du klar over hvor varmt det er i Italia, eller?!”
+++“Ja. Er du?”
+++“Nei, men jeg har sett bilder, og det blir ikke mye ullsokkestrikking på meg der nede.”
+++Jack lo litt og sukket tungt. “Nora, Nora, Nora…”
+++“Nei! Ikke Nora-meg!” protesterte hun.
+++“Du, ro ned litt da,” flirte Jack. “Hva er det du stresser sånn med?”
+++“Tenk om hun angrer! Tenk om ikke liker meg! Tenk om hun finner ut av pappa! Tenk om jeg sier noe dumt! Tenk om jeg egentlig ikke liker henne! Tenk om jeg aldri vil kysse henne!”
+++“Vil du ikke kysse henne da?” spurte Jack.
+++Nora kjente hvordan hele ansiktet brant med tanken på å kysse Rosa. Det ville kanskje ikke vært så ille.
+++Jack tolket stillheten riktig og ventet ikke på noe svar. “Du stresser for mye, Nora. Kan ikke leve hele livet ditt med ‘hvis’ i tankene. Fokuser litt mer på at du har en heit dame som liker deg. En italiener til og med! Er ikke det alle unge piker’s våte drøm? Så slapp litt av, og så blir du med oss på hyttetur på tirsdag.”
+++Nora var så oppslukt av å tenke på Rosa at det tok noen sekunder før den siste settingen sank inn. “Hyttetur?”
+++“Du, Simon, Jon og meg. Blir veldig gay, veldig bra,” sa han så avslappet at det hørtes ut som om han alt kjedet seg litt.
+++“Må si du har overbevisende argumenter her,” mumlet Nora. “Men jo, hvorfor ikke. Er jo ikke som om jeg har noe bedre å gjøre. Bare det er internett der.”
+++“Som om Simon går med på å dra et sted hvor Grindr ikke funker,” sa Jack og lo litt.
+++Nora hadde ingen gode kommentarer til det, så det ble en liten stillhet og en mulighet til å tenke over alt som kunne gå galt med Rosa.
+++“Kjærlighet er noe dritt, Nora. Det gjør vondt og stresser mer enn eksamen, men det kan også føltes utrolig bra. Bedre enn nytt strikketøy og fersk snø. Du må bare…?”
+++“Gi det en sjanse,” fullførte hun og sukket.
+++“Akkurat!” sa Jack fornøyd. Hen lo litt og ristet garantert oppgitt på hodet. “Nora, ta en titt ut.”
+++Nora sukket igjen, men kavet seg opp og dro vekk gardinene. Utenfor var det rene postkort-tilstander. Alt var dekket av et mykt lag snø og badet i sollys, og store flak dalte sakte fra himmelen. Den fineste vinterdagen så langt, og sikkert for hele vinteren.
+++“Takk, Jack,” sa hun og klarte endelig å smile litt.
+++“Bare hyggelig,” sa hen. “Nå, kom deg opp og gå deg en tur. Send noen bilder til den derre dama di, og så strikker du et telt eller noe. Få Mor til å lage favoritten din. Åh! Nevn hytteturen, vi trenger et kakelager.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *