15 desember

15
15melding

+++Nora klemte litt ekstra hardt om ølglasset og fant ikke helt roen i kroppen, selv om det ikke var den første ølen. Musikken pulserte gjennom hele lokalet og folk i alle former og farger og legninger danset rundt og skravlet høyt. Simon var som alltid midtpunktet på dansegulvet, Jon satt og halvsov i en stol, og Jack sto ved siden av Nora. Ansiktet hans var som vanlig vanskelig å lese, men hen hadde vært ekstra stille, så det virket som om noe ikke var helt som det skulle.
+++“Ingen Erik?” spurte Nora.
+++Jack bare ristet så vidt på hodet, og Nora’s forsøk på å distrahere seg selv var skuffende kortvarig. Blikket hennes vandret mot inngangen igjen, hvor hun håpet å se noen kjente snart. Jack sjekket klokka på mobilen. Nora fikk med seg klokkeslettet før hen la den vekk igjen. 21:32, og fortsatt ingen italiener i lokalet. Iallfall ikke en som hun brydde seg om.
+++“Kanskje vi skal stikke et annet sted?” foreslo Nora. Hele kroppen kriblet plutselig av rastløshet, og hun hadde en stor trang til å være alle andre steder enn her.
+++“Simon går ikke med på å dra noen andre steder, det vet du,” svarte Jack. “Og jeg har egentlig ikke særlig lyst heller.”
+++Nora forsto det. Elsker var vel et av de få stedene hvor Jack kunne kle seg opp i kjole og paljetter uten at noen ga hen rare blikk.
+++“Venter ikke du på noe uansett?” la Jack til og gløttet mot henne.
+++“Ser ikke ut som de kommer,” mumlet Nora nedi glasset sitt og tok så en stor slurk.
+++Musikken var alt for høy til at hen kunne høre det, men det virket som om hen forsto tegninga.
+++“Fashionable late, vettu!” sa hen og tømte ølglasset sitt.
+++Nora tømte sitt eget før de dro en tur til i baren for påfyll, og hun var nesten i bunnen av sitt neste glass da Rosangela kom gående mot henne.
+++“Hei!” utbrøt Nora og kastet seg rundt halsen hennes, og mistet nesten glasset i prosessen.
+++Rosangela lo overrasket og klemte henne tilbake. “Hei hei,” sa hun og slapp taket først da hun var sikkert på at Nora hadde funnet balansen. “Går det bra?”
+++Nora nikket ivrig og kremtet litt. Forhåpentligvis var ikke ansiktet like rødt som det føltes.
+++“Beklager at vi er litt seine, vi gikk oss litt bort,” lo Rosa og holdt en hånd til munnen. “Vi tenkte det var en god idé å drikke litt før vi dro ut, men nå vet jeg ikke helt lenger…”
+++Søsteren dukket opp ved siden av henne og smilte slesk. “Hipstern!” hilste hun begeistret og ga Nora en sjanglete klem.
+++Rosangela sperret opp øynene litt og lo. “Sett deg der, du.” sa hun og pekte på sofaen Jon satt i, og ga søsteren en hjelpsom dytt. “Og så fikser jeg øl. Straks tilbake,” sa hun og smilte til Nora før hun gikk mot baren.
+++Nora så etter henne før hun tømte glasset sitt og satte det ned på et tilfeldig bord. Et øyeblikk virket det som om det skulle bli en bra kveld allikevel, helt til Jack dultet litt i henne og pekte.
+++“Det gikk raskt.”
+++Nora så i retningen hen pekte, mot baren, og fikk raskt øye på Rosangela, som sto og pratet med en annen dame. Kvinne. Jente. Samma søren, hun pratet iallfall med noen som ikke var Nora. Pratet og lo og tvinnet håret rundt fingrene.
+++Nora svelget og rev blikket vekk, og gløttet så mot Jack. “Så?” spurte hun og trakk på skuldrene.
+++Jack trakk på skuldrene tilbake og bare smilte nedi glasset sitt.
+++“Hold kjeft!” sa Nora og ga ham et advarende blikk.
+++“Jeg sa ingenting!” lo Jack.
+++“Håh, du sa veldig mye, tenk!” sa Nora og åpnet munnen for å fortelle ham nøyaktig hva hun syntes om det, men da var Rosangela tilbake, og Nora måtte pent presse leppene sammen.
+++“Her,” sa hun og rakte Nora en øl før hun smilte til Jack og rakte ut en hånd. “Hi, I’m Rosa!”
+++Jack smilte og tok hånden hennes. “Jack. Hyggelig å møte deg,” svarte hen på engelsk. Det måtte jo nesten bli språket for kvelden, hvis alle skulle forstå hverandre uten mystiske bortforklaringer. Det ble litt vell mistenksomt om alle snakket italiensk.
+++“Jeg antok du ikke kunne italiensk også, sånn som Nora kan, underlig godt,” lo Rosa.
+++Jack lo litt med henne, en smule anstrengt, og ristet på hodet. “Nei, tror jeg skal holde meg unna italiensk altså.”
+++“Jeg sa jo jeg var på utveksling,” sa Nora og rødmet litt igjen.
+++Rosa lo igjen og klappet henne på skulderen. “Kanskje du er et sånt naturtalent når det kommer til språk,” sa hun og smilte stort. “I motsetning til skøyting og sånt.”
+++Jack brøt ut i latter da og slo en hånd over munnen.
+++“Hei, jeg prøver så godt jeg kan!” klaget Nora og lo litt.
+++Simon dukket opp da og gliste som alltid fra øre til øre. “Hei!”
+++“Dette er Simon,” sa Nora.
+++“Hei!” sa han igjen og tok hånden til Rosa, og ristet den ivrig.
+++Rosa lo og ristet like ivrig tilbake. “Hei, jeg er Rosa.”
+++“Og det er Jon,” sa Nora og snudde seg for å peke ham ut, men søsteren hadde vist alt oppdaget ham.
+++De hadde armene rundt hverandre og leppene presset sammen, og Rosa virket som den minst overrasket av dem alle. Nora stirret sjokkert på dem før hun raskt snudde seg igjen.
+++“Jeg får introdusere deg senere…” mumlet hun og tok endelig en slurk av ølen Rosa hadde gitt henne. “Og takk,” sa hun etterpå og reiste glasset så vit til henne.
+++Rosa gliste tilbake og skålte lett med henne. “Til en bra avslutning for en veldig bra reise,” sa hun og nikket fornøyd. “Må også si det er et veldig bra sted, det her.”
+++“The best place,” sa Jack og skålte med henne hen også.
+++“Jeg skal ikke motsi det. Litt lite ting å klatre på da,” sa hun og ga Nora et lurt smil.
+++Nora måtte smilte litt selv da og skulle til å si noe tilbake da hun jenta fra baren dukket opp igjen. Eller var det en ny? De så alle like ut for Nora, og hun forsto ikke poenget med at fremmede jenter skulle komme hit og gjøre seg til for Rosa når de så tydelig var midt i en samtale.
+++Det verste var at Rosa så ut til å like det. Hun lo med og lekte med håret sitt, og tilslutt forsvant innpåsliteren for å kjøpe henne en øl. Rosa blunket til Nora da, hva enn det skulle bety. Denne kvelden gikk iallfall så langt ikke sånn som hun hadde håpet på. Ikke i nærheten en gang.
+++Nora sin øl forsvant iallfall veldig fort etter det, og så dro hun av seg ullgenseren. Under hadde hun bare en enkel t-skjorte, og følte seg med det som den minst pynta personen i hele lokalet.
+++“Jeg går og danser,” sa hun og kastet genseren på Jon, mens Jack satt ølen i halsen og hostet.
+++Simon stirret overrasket på henne. “Går det bra, Nora?!” spurte han og så ordentlig bekymret ut.
+++Hun ignorerte ham, og tok heller hånden hans og dro ham med tilbake til dansegulvet. Musikken var en fantastisk blanding av listepop fra nittitalet og slagere fra melodi gran prix. Den perfekte beaten til når hjertet slo ubehagelig raskt og kroppen føltes litt lettere enn normalt, mens hodet var alt for tungt.
+++Simon svingte rundt med henne og lo, og for Nora sluttet kvelden aldri helt å snurre.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *