Capsule wardrobe

Jeg er ikke så flink med å kvitte meg med klær. Selv om det er klær jeg ikke passer eller som jeg aldri har brukt i det hele tatt (hadde en periode som tenåring hvor jeg kjøpte masse klær på salg for å bruke til fotoshootsene mine). Så resultatet er en stappfull kommode og klesskap.
Det siste året tok jeg meg heldigvis sammen. En god del ble gitt til fretex, noe ble gitt til venner, og en del tenker jeg å ta med på sånn ‘byttekveld’ en gang. Klær jeg er veldig glad i, men som ikke passer akkurat nå, er blitt lagt vekk. Det hjalp veldig, men det var fortsatt en del igjen som bare lå der i skuffene. Så, etter å ha lest litt om capsule wardrobe her og der, bestemte jeg meg for å slenge meg på.
IMG_6651
Jeg fulgte guiden på denne linken. Idéen er å bare ha et bestemt antall plagg i kommoden, og så etter 3 måneder kan man rotere på det. Det inkluderer da ikke pysj, undertøy, treningstøy og sånt, men bare hverdagsklær. Guiden jeg fulgte sa 37 plagg, men jeg kom ikke lengre enn 34, og jeg føler egentlig at jeg har alt for mye. Men det vil tiden vise.

Jeg endte opp med:
+ 3 bukser
+ 11 gensere
+ 9 t-skjorter
+ 3 enkle singleter
+ 8 skjorter

Først hadde jeg tenkt å ha med noen skjørt og kjoler også, men så innså jeg at det var ganske tullete siden jeg ikke bruker det for tiden, og det var noen gensere jeg hadde mer lyst til å ha med. Hvis jeg skulle angre, så er det jo ikke verre enn å gå i boden og hente dem. Alle de andre klærne mine er nemlig pakket ned nå, og jeg har SÅ mye plass i komoden. Deilig!
Egentlig skal sko og yttertøy også tas med i disse 37 plaggene, men jeg syns det er helt umulig å velge jakke nå som temperaturen er -15 ene uke og +5 den neste, og jeg har bare to par sko uansett. Så jeg gadd ikke å ta det med i beregningen.
Det hadde vært gøy å ta bilde av hvert eneste plagg, men det får bli en dag jeg har noe viktig å gjøre som jeg har veldig lyst til å prokrastinere. Jeg tok et bilde av alt da, og selv om fargen ikke helt stemmer med virkeligheten, så syns jeg det gir et godt innblikk i hvilke farger og mønster jeg liker.
En annen greie med dette opplegget er at man ikke skal kjøpe noen nye klær før de tre månedene har gått. Da kan man gå ut og kjøpe de plaggene man vet man trenger. Jeg får se om jeg følger den regelen. Blir det for mange regler risikerer jeg nemlig å bare gi opp hele greia innen en måned. Shopping er noe jeg gjør ganske sjeldent uansett.
Det var det. Ikke så veldig spennende, men men. Har noen av dere prøvd sånn her ‘capsule wardrobe’?

6 Comments

  • tinekatrine

   Jeg er alt ganske forelsket i konseptet. Så deilig å åpne skuffene og å kunne tenke seg å gå med hvert eneste plagg som ligger der.

 1. Har ikke prøvd capsule wardrobe, men har sortert klærne mine etter KonMari metoden – det går ut på at man kun skal beholde ting man får glede av og selv om det er vanskelig har jeg fjernet minst 2/3 av klessamlingen min og jeg er superfornøyd 😀

  • tine katrine

   Smart! Og det hørtes jo egentlig ut som det jeg bare gjore. Kvittet meg med alt jeg ikke likte å gå med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *