Noen søvnløse tanker om bloggen

Jeg får ikke sove. Klokka er 05:52 og jeg er så godt som lys våken. Gleden over å være tom for sovemedisin er stor, som dere sikkert kan gjette. Jeg har prøvd å sovne flere ganger, men det nytter ikke.

Så jeg begynte å se gjennom gamle innlegg på bloggen. Planen har lenge vært å gå gjennom og rydde litt opp, for det er mange innlegg som har mistet bilder eller som har noe annet som må fikses.

De eldste innleggene på bloggen er nesten 10 år gamle. Wow! Det er altså en del å se igjennom, så jeg har utsatt det en god stund nå, og blir nok å utsette det en liten stund til.

Det er ganske nostalgisk å lese noen av de gamle innleggene. Hvem husker da jeg kalte Paul for ‘russeren min’? Eller da bloggen het hysj.blogg.no? Good times, haha!

Jeg savner bloggen sånn som jeg var før. Det har jeg sagt mange ganger. Jeg savner det lille bloggsamfunnet vi hadde, hvor vi skrev om hver minste lille ting som falt oss inn og alltid kommenterte ivrig hos hverandre. Jeg fant et innlegg fra 2011 hvor jeg skrev om hvor glad jeg var i å skrive lister. Under innlegget var det 20 kommentarer fra folk som også likte lister. Koselig!

Jeg savner også hvor mye jeg blogget før. Spesielt feriene mine, hver dag blogget jeg om hva vi gjorde. Så jeg kan i dag gå tilbake og lese nærmest hver minste lille ting, huske ting jeg hadde glemt. Det kan jeg ikke med de senere feriene mine. Nå har jeg bilder og video til å hjelpe meg å huske, men det er ikke det samme. Kamera får ikke med seg alt.

Det er to grunner til at jeg ikke blogger så mye lengre, og jeg vet ikke helt hvilken jeg skal skylde mest på. Den ene er at jeg er mye dårligere nå enn jeg var da. Mindre energi til å blogge, rett og slett. Den andre er at jeg nå har instagram, snapchat og YouTube også. Tre ting jeg ikke drev med da, noen av de eksisterte vel ikke en gang.

Så nå gjør jeg fire ganger så mange ting med mye mindre energi. Det er jo ikke så rart at jeg ikke er like aktiv her inne lengre. Oi, nå virker det litt som om jeg leder opp til at jeg skal slutte med noe, men det skal jeg altså ikke! Jeg skulle ønske jeg klarte å gi slipp på noe, men jeg er ikke helt der enda. Kanskje en dag.

Bare ikke bloggen, den håper jeg blir med meg resten av livet. Den føles litt som ankeret mitt, det stedet hvor jeg kan samle alle trådene som leder til mine andre kanaler og prosjekter. Og jeg har en del planer for denne siden, men det går sakte. Bra jeg er god på å smøre meg inn med tålmodig.

Når jeg tenker meg om, så er det nok en tredje grunn til at jeg ikke blogger like mye lengre. Blogg har gått fra å være noe som er avslappet og uhøytidelig, litt som en online dagbok, til å være noe mer seriøst. Nå skal man skrive gode tekster og ta perfekte bilder og alt skal se så proft ut. Som et nettmagasin nærmest, med gode tips og informasjon. Det er iallfall sånn flere jeg følger har utviklet seg og jeg syns det er kjempekult, så jeg har naturligvis latt meg inspirere. Jeg bare klarer ikke å gjennomføre, og da faller jeg litt av bloggingen. Så jeg har jo innsett (flere ganger faktisk) at det ikke er egentlig en sånn blogg jeg vil ha uansett, nå må jeg bare klare å følge det opp.

Jeg vil ha den gode gamle bloggen min tilbake!

Nesten iallfall, jeg skal ikke begynne å kalle Paul ‘russeren min’ igjen og jeg vet jeg ikke kommer til å få noe særlige kommentarer lengre, hehe. Men den avslappa i stillingen jeg hadde til bloggen før, den vil jeg ha tilbake, takk!

Akkurat det siste der har jeg vel sagt noen ganger nå de siste… 2 årene kanskje? Eller lengre? “Jeg skal begynne å blogge som før igjen, avslappet og uten prestasjonspress!” Jeg har bare ikke fått det til dessverre og jeg har ikke noe håp om at det egentlig skal forandre seg nå heller, men jeg prøver. Prøver å finne en ny blogge-rutine som funker for meg i dag. Med noen litt mer informative og gjennomførte innlegg innimellom, som den planteserien jeg så vidt har startet.

Tiden vil vise. Jeg følte bare for å skrive ned noen tanker nå, sånn som før. En liten ‘glad i deg, bloggen. Har ikke glemt deg!’.

Nå skal jeg forhåpentligvis sovne.

1 Comment

  1. Liker best å lese slike fine rolige blogginnelegg som det her. Små ting fra kvardagen. En fin plante, en artig film en har sett, en fulg på fuglebretter ++, slike små ting. Treng ikkje vere så stort og avansert. Blogg om det du vil, når du vil. Vi les uansett, og blir glad for alt som dukker opp!

    ps. eg liker også å skrive lister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *