Hei Bergen! Dag 1.

Dette innlegget er et par uker forsinket, for jeg har glemt hvordan man blogger. Før kom det helt naturlig, men nå – not so much. Bør jeg ha et eget innlegg for hver dag? En oppsummering av hele turen? Eller skal jeg bare nevne det i ukesoppsummeringen? Jeg fikk liksom aldri bestemt meg, så da skrev jeg ikke noe heller. På tide å få ut fingeren.

For ja, vi tok en tur til Bergen i slutten av februar. Bestilte billettene i januar da jeg fant ut Dylan Moran kom til Norge. Showet hans var alt utsolgt i Oslo, men det var billetter igjen i Bergen, og Paul og jeg hadde snakket om å ta oss en ferie, så da var det avgjort.

Det ble fly. Helsen min takler ikke mange timer på tog nå. Beklager miljøet. I tillegg tok vi bilen til flyplassen, og det var skikkelig luksus å kunne kjøre dit selv og slippe kollektivtrafikken. Hvorfor fikk vi ikke lappen før? Jeg fikk spart dyrebar på vei til Bergen denne måten! I tillegg må jeg nevne hvor digg det er å ha billett på mobilen. Trenger knapt å snakke med noen på flyplassen lengdf! Vi reiste kun med håndbagasje, så slapp å stå og vente på bagasjen da vi landet. Mer energi spart!

Her er vi på Bergen Lufthavn, begge med et stort behov for en hårklipp. Paul fikk seg en noen timer senere på Cutters, mens jeg prøver å spare håret ut, så må gå gjennom noen rare hårfaser nå. Bare gøy det!

Jeg tok det obligatoriske “Jeg er i Bergen!”-bildet og så satte vi oss på bybanen. Ble tipset om det av en følger på Snapchat. Tar vel lengre tid enn bussen, men man får sett mer. Mer komfortabelt med bane (trikk?) enn buss også, syns jeg.

Jeg har vært i Bergen en gang før for 10 år siden, men det var på vinteren med ekstremt mye snø, så vi var knapt ute av leiligheten. Husker bare at vi dro på kino og så Avatar, haha.

For å spare mer energi hadde jeg bestemt at vi skulle bo i sentrum, og det føltes ganske flaks da bybanen stopped to kvartal unna Scandic Byparken. Fint hotell med veldig god frokost, men grusomme puter. Vi kunne sikkert spurt om noen nye, men vi kom aldri så langt.

Iallfall, Bergen er en fin by, dere! Jeg trivdes veldig godt. Kort gåavstand til alt, fine bygninger og fjell å se på, og denne gangen ingen snø. Hadde til og med sol, som jeg trodde de ikke hadde i Bergen (neida).

Etter å ha sjekket Vegan Norway appen bestemte vi oss for å spise på China Palace. Kinamat med seitan?! Har ikke funnet noe sted i Oslo som har det en gang. Her hadde de en egen side for veganere i menyen, og det var mye godt å velge i. Anbefales!

Så dro vi innom…Gallerian? Husker jeg riktig? Aner ikke, men det var fint der, og så gikk vi på senteret som lå på andre siden av gaten. Var der Paul klippet seg, mens jeg tok en tur på Lush.

For mitt andre krav for turen var badekar på hotellet. Det hjelper for en vondt og sliten kropp, så da klarer jeg å gjøre mer (Så lenge jeg ikke blir for dårlig til å bade da, som jeg er mens jeg skriver dette. Livet med ME, så gøy.).

Og det var første dagen i Bergen. Kanskje det blir et innlegg for hver dag da. Jeg tok for mange bilder til å stappe dem alle i et innlegg. Stay tuned!

1 Comment

  1. Så bra dere likte dere ^^, Som trønder er jeg jo blitt mye mere hjemme her enn i Trøndelag. Farlug stor sjanse for at jeg blir her ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *