Årets verste uke, håper jeg – Uke 8, 2019

Ugh denne uka. Vil helst aldri snakke om den igjen, men det blir vel en ting jeg må svare på og forklare resten av livet. “Dere hadde vannlekasje? Hva skjedde? Dekket forsikringen det?” Ok, kanskje ikke hele livet, jeg kan jo bare unngå å si at vi hadde vannlekasje, haha.

Uken startet med at vi tok kjøkkenøyen fra hverandre. Jeg ville flytte den ca 15 cm, for nå sto den i veien for et annet skap, som gjorde at vi måtte sage en dør i to og jah. Dere ser det på bildet under! Jeg tenkte at hvis vi skal pusse opp kjøkkenet, så skal det gjøres ordentlig. Sant?

Sånn ser det ut under øya. Den planken der måtte vekk, for hvis vi flyttet øya, ville den syns. Den er en del av en gammel kjøkkenøy.

Den viste seg å være veldig lett å fjerne. Så kom vi på at vi trengte noe greier for å sette opp øya ordentlig. Jeg skulle egentlig bli hjemme, men så følte jeg meg i så grei form at jeg ble spontant med.

Vi var heldigvis ikke ute så lenge, for når vi kom tilbake hadde det ene røret falt ned (eller noe sånt?) og åpnet vannlåsen. Vannet sprutet og det var 1 cm med vann i hele stua og kjøkkenet da jeg kom inn i leiligheten. Yeeey.

Dette er tatt etter at vi hadde krabbet rundt og tørket opp alt vannet i en halvtime. Føltes som om jeg var i en fæl drøm og ventet bare på at jeg skulle våkne.

Heldigvis ble kun gulvet ødelagt, dessverre rant det ned til naboen under. Heldigvis var det bare gulvet hennes også som ble ødelagt. Dessverre viste det seg at vi ikke hadde noe forsikring.

Vi trodde vi hadde innboforsikring. Mamma har vært så snill og betalt det for oss i alle år. Men når vi nå ringte forsikringsselskapet viste det seg at den ikke var blitt betalt på noen år. Ops. Det føles som vår egen feil da, vi burde jo ha fulgt bedre med og passet på at alt var i orden. Mamma er selv ganske syk, så her har det nok bare skjedd en glipp et sted. Å følge med på regninger når man er syk er ikke lett, det vet jeg alt om.

Det vi derimot fant ut er at mamma har betalt for en reiseforsikring for meg i fjor. Ingen av oss husker hvorfor hun gjorde det. Jeg var jo ikke en gang på ferie i fjor? Haha!

Resten av uka prøvde jeg å bare hvile. Kroppen gikk i høygir etter den uplanlagte travle mandagskvelden. Sånn er det å ha ME. Hvis man overanstrenger seg kjører den på med adrenalin, men kroppen sliter med å skru det av igjen. Så jeg gikk i to døgn med nærmest konstant hjertebank før jeg begynte å slappe av igjen.

Hjalp å ha et badekar da. Og selv om kroppen min var urolig, så var jeg (hodet) ganske rolig. Jeg får aldri særlig panikk og har en “det ordner seg” innstilling til alt. Det blir kanskje svindyrt og jeg har aldri følt meg så dum, men det ordner seg. Og ting kunne gått mye verre.

Kan avsløre nå at vi fikk nytt gulv til 4000. Klarte faktisk å kjøpe akkurat samme vi hadde før. Var det billigste valget, og siden vi ikke eiee leiligheten gadd vi ikke å bruke mer enn nødvendig. Mitt drømmegulv får vente.

Vi venter enda på dommen til takstmannen, men det ordner seg.

Ellers er jeg skikkelig lei av renoveringa og byggeplassen som fortsatt holder på her. Og det skal holde på et halvt år til, men de er ferdig i vår blokk i april, heldigvis.

På den positive siden: vi fikk tilbake vår gamle lås denne uka, så nå slipper vi at folk kommer ut og inn for å fikse ting hele tiden. Deilig!

Badet vårt er også heeeelt ferdig nå, vi har fått opp skap og kroker og sånt. Og dusjforheng! Men jeg har glemt å ta bilde av det, så dere får vente.

Nå gleder jeg meg såååå til leiligheten er i orden. Dette bildet demonstrerer bra hvordan ting er nå. Blir kaos når du skal tømme en stue og et kjøkken så fort som mulig. Dette er hobbyrommet, som jeg har prøvd å få i orden i et år nå. Begynner å tro det vil aldri skje, haha.

Soverommet er ikke stort bedre. Vi har en sti til senga, hvor vi tilbringer meste av dagen nå som vi ikke har stue og sofa, og det ser litt ut som en jungel med alle plantene. Noen som vil kjøpe en grønn hjørnesofa til en billig penge?

Her flytter komfyren vår til et nytt hjem. Vi skal ha integrert nå. Gjett om jeg savner å ha et kjøkken! Vi har heldigvis en air-fryer, bordgrill og elektrisk trykkoker, så vi får laget varm mat.

Og det var vel egentlig det. Neste uke dro vi til Bergen. Det ble bestilt i januar og jeg er glad vi ikke måtte avbestille, for det var godt å komme seg vekk.

Måtte derimot avbestille nye kjøleskapet jeg hadde bestilt (på salg!), som var ganske kjipt, men det er vanskelig å ta imot et svært kjøleskap når man ikke har et gulv å sette det på. Og hei, butikkene selger kjøleskap hele året, så ingen krise!

Det ordner seg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *