Oppussingsplaner 2019

Som dere vet blir leiligheten vår nå pusset opp. Endelig! Badet er ferdig neste uke, og når de er ferdig med det skal vi fortsette med resten av leiligheten. Så jeg tenkte jeg kunne fortelle dere om planene våres!

Badet, midt i oppussingen.

Vi eier ikke leiligheten, men låner den av min pappa og det har vi gjort i 6 år. Så det er ikke helt vi som pusser opp siden leiligheten ikke er vår. I tillegg driver boretslaget med renovering av blokka.

Alle rørene skal byttes ut, og det fikk vi vite for…2 år siden? Det var i 2017 en gang iallfall, og da ble oppussingen av kjøkkenet satt på pause. Det føltes ganske bortkastet å fullføre kjøkkenet når de bare kom til å rive opp veggen igjen.

Så oppussingen ble satt på pause og alt har egentlig bare vært kaos siden, faktisk helt siden vi flyttet inn. Tror vi bodde i leiligheten i et år før det gamle kjøkkenet ble revet og oppussinga av det startet. 5 år senere – holder fortsatt på.

Kjøkkenet, da de holdt på med rørene.

Men nå!!! er rørene på kjøkkenet byttet og vi kan endelig fullføre, så det er det første vi skal gjøre når badet er ferdig og vi flytter hjem igjen. Har bestilt sånn fancy avstandsmåler med laser, så skal måle hver eneste krik og krok av kjøkkenet helt nøyaktig, og så bruke ikea sin kjøkkenbygger til å finne ut hvordan vi vil ha det. Gleder meg så til det er ferdig, da blir det masse oppbevaringsplass og oppvaskmaskin – endelig! Stakkars Paul skal slippe å styre med den evige oppvasken.

Oppussingen av kjøkkenet surrer rundt i hodet mitt hele tiden nå, for det er mer enn bare å skru sammen noen ikeamøbler som må gjøres. Vi må ha elektrikker og muligens en rørlegger, vi skal ha nytt kjøleskap, fliser skal opp på veggen, osv osv. Skal bli så godt å bli ferdig så jeg kan slippe å tenke på det lenger, haha.

Åh, gleder meg til å få vaskemaskinen inn på badet!!!

Neste som skal pusses opp er mest sannsynlig soverommet. Vi skal flytte døra til den, som nå går rett ut i stua og det irriterer meg grønn. Den er skikkelig i veien i stua, og for å komme til badet må man gå gjennom nesten hele leiligheten – selv om soverommet og badet ligger vegg i vegg! Så døra skal flyttes så den går ut i ganga, rett ved siden av baderomsdøra.

Så skal soverommet males og ommøbleres, og vi skal få inn et skikkelig garderobeskap. Etterhvert blir det mest sannsynlig en ny seng også, vil ha noe skikkelig komfortabelt og justerbart for min vonde kropp. Venter bare på at Tempur skal ha salg, haha…

Plastduken vi hang opp for å beskytte soverommet. Den falt så klart ned og de som pusset opp sa ikke ifra, så nå er aaaalt dekket av støv 🙂 Alle klærne, datamaskinen, senga, ALT. Yey.

Det andre gjesterommet pusset vi opp i fjor, så nå er det bare ganga igjen. Der skal det legges nye fliser og males, og det er fortsatt et hull i veggen der den gamle kjøkkendøra var som må fikses. Dette er ikke noe som haster så veldig da, men det står på lista. Hadde vært kult om vi fikk det til i år.

Ellers skal vi ha ny sofa og sikkert noen andre møbler som må byttes ut. Mer oppbevaring! Samtidig som jeg håper vi klarer å kvitte oss med en del ting så det ikke blir så mye å oppbevare, men jeg kommer aldri til å bli en minimalist. Sorry. (Eller, aldri si aldri, men jeg tviler.)

Dette bildet så faktisk ikke helt krise ut, men dette er bare en av stablene med nedpakka ting i leiligheten nå. Måtte jo tømme kjøkkenet og badet, og mye av soverommet også for oppussingen. SÅ EKSTREMT MYE TING! Marie Kondo, hjelp meg.

Sånn, det var alt, tror jeg. Det skal bli fint å få en leilighet som er i orden, slippe å konstant tenke på alt som må gjøres og se på alt rotet fordi ting aldri blir helt ryddig i et “oppussingsprosjekt”. Tror det vil hjelpe på helsen min også. At jeg endelig kan slappe ordentlig av hjemme.

Skal holde dere oppdatert på dette store 2019-prosjektet, både med bilder og video. Jeg syns oppussing er gøy, men det er jo minimalt jeg kan gjøre sånn som helsen min er nå. Som er litt frustrerende, men jeg får ha det gøy med å dokumentere mens de andre jobber, haha!

Til slutt vil jeg bare si at jeg gleder meg skikkelig til å handle planter igjen også. Det er måneder siden sist! Jepp. Takk for meg.

4 Comments

  1. Tror det blir skikkelig bra når dere endelig blir ferdige. Dessuten er det jo ingen plikt å bli minimalist. Viktigste er å ha et hjem man trives i! Oppussingsklem <3

  2. Ingrid Tjosaas

    Så spennande! Håper du legger ut bilder her eller på snap så me kan følga med. Hugs på deg sjølv oppi dette, du er viktigare enn at det blir ferdig innan året er omme ❤️

    • Tine Katrine

      Blir masse bilder og video som sagt! Og skal passe på at jeg slapper av også, men gjør jo dette for meg selv også. Er så slitsomt å bo i et oppussingsobjekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *