Julen 2018

Sist dere hørte fra meg her inne så var vi fortsatt hjemme i Lørenskog på grunn av en syk Paul som ikke kunne kjøre oss til Mandal. Den gode nyheten er at vi kom oss til Mandal til slutt, den dårlige er at vi er tilbake i Lørenskog nå. Det var planlagt altså, men jula gikk alt for fort i år!

Men Tine, det er da jul enda? Joda, strengt tatt, men julestemningen min forsvinner når vi drar hjem igjen. Da føles julen ganske over for min del, og i år gikk det som sagt grusomt fort. Den følelsen kommer nok av at jeg har vært ganske dårlig og tilbrakte 80% av tiden min i senga. “Skal vi dra alt? Jeg har jo nesten ikke gjort noe.”

Det var som alltid mange ting jeg hadde lyst til å gjøre, og i år fikk jeg gjort enda mindre enn vanlig. I år ble det ingen laging av julepålegg, det ble ikke en gang en julefrokost. Grøt på julaften ble det heller ikke, og vi så knapt noen filmer sammen. Jeg fikk ikke dratt til byen og sett på den julepynta gågata, eller tatt den lille tradisjons-runden på senteret for å titte litt på nyttårssalget med ferske gavekort i lomma. Jeg fikk ikke dratt til Kristiansand, jeg fikk ikke hilst på venner, jeg fikk ikke strikket en eneste maske på genseren som jeg tok med, og kjipeste av alt: jeg føler jeg ikke så familien min så mye.

Jeg klarte jo heldigvis noen ting og det gjør meg veldig glad. I år var faktisk en forbedring fra i fjor, da feiret jeg jo alene. Orket ikke en gang å dra til pappa på julaften. Og jeg vet at det er så mange som ligger på mørke rom i jula, eller som ikke har noen å feire med. Min jul er jo bedre enn mange andres, men det er fortsatt skuffende å ikke kunne gjøre alt man vil. Vondt å se alt sykdommen har tatt fra meg.

Håper ikke dere tolket dette for negativt, for jeg har hatt det veldig fint i jula. Siden jeg var opptatt med å filme til vloggmas tok jeg ikke så mange bilder, men vi fikk blant annet viet inn det nye, fine gjesterommet. Kjøpte til og med en liten TV til å ha der, så jeg kunne spille PlayStation og slappe ordentlig av når kroppen trengte det. Og julaften var koselig og gavene så fine og maten så god, selv om jeg ikke orket å lage nøttesteken min. Det ble soyaribbe i stedet, og den var knallgod!

Nå ligger jeg rett ut i senga hjemme og blir nok her en stund. Hjemturen ble mye hardere enn planlagt, men det kan jeg fortelle om senere. Nå skal jeg hvile! God jul!

Og hei, hvis du har lest så langt, legg gjerne igjen en kommentar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *