Hva jeg bruker i min Bullet Journal

Mange har spurt om jeg kan vise hva jeg bruker i min Bullet Journal, og her kommer det endelig!

Egentlig skulle jeg skrive litt om hvor stresset jeg føler meg for tiden og hvor mye det hjelper å bruke Bullet Journalen, eller planleggeren som jeg kaller den (som har ligget og samlet støv i et par måneder nå!). Men så satt jeg der med alt jeg bruker i fanget og tenkte “hvorfor ikke?”. Jeg har en hviledag og dette er en rolig og fin ting å pusle med.

Først – boka!

Jeg brukte i år en Leuchterm 1917 i størrelse A5, som er den mest populære boka, men her kan man bruke hvilken bok man vil. Jeg foretrekker som bujo-folk flest bøker med prikker, altså ‘dotted’, men det er jo en smakssak. Det som er greit å vite er at forskjellige bøker har forskjellige kvalitet på papiret. Google bujo book test eller noe sånt, så får dere opp mange tester og kan finne ut hvilken som vil passe deg best.

Så og si alle bøker vil gi litt ‘ghosting’, altså at pennen eller tusjen skinner igjennom arket. Ikke blør! Hvis pennen/tusjen blør igjennom er det enten en dårlig bok eller en tusj som ikke passer til det papiret (ikke bruk alkoholbaserte tusjer!)

Mitt penalhus:

Nå skal jeg vise dere de tusjene og pennene jeg bruker mest. Hva som er i mitt penalhus, rett og slett. Noen av disse liker jeg bedre enn andre, så markerer noen av dem som favoritter.  De er de jeg bruker mest. 

Muji Gel pen
Disse pennene er skikkelig gode å skrive med, men! Hvis man tegner over dem med en tusj etterpå, så blir pennen dratt utover. Ikke særlig fint. Så anbefaler denne kun til å skrive notater og slikt med (men det beste er nok å finnen en penn som tåler litt mer – kom gjerne med tips!)

Koi Coloring Brush Pen
Disse tusjene gir skikkelig fine farger og jeg vil anbefale dem hvis du planlegger å tegne en del, eller drive med litt kalligrafi. Til det er disse perfekt. Jeg liker at disse tusjene er korte så de får plass i penalhuset, i motsetning til Tombow sine.

Men, Tombow har både en tykk og en tynn spiss. Det har ikke disse, som gjør de vanskelig å lage fine linjer med og sånt. Dere får se litt lengre ned. Siden jeg ikke gjør så mye tegning og kalligrafi vil jeg ikke kalle disse en absolutt favoritt, for jeg bruker de ikke så mye. Enda. Men kanskje neste år blir jeg litt mer kreativ?

Zebra Mildliner – FAVORITT <3 
Dette er egentlig sånne markeringstusjer, sånn som alle bokbutikker selger i neongul, rosa og grønn, bare at disse har en skikkelig mild og fin farge. De har også to tupper, en brei og en tynn, som gjør at man kan bruke de til flere ting. Elsker de!

Disse kommer i forskjellige pakker med et utvalg av farger. Jeg har alle, men bruker mest de fra ‘Warm’ og ‘Cool’.

Sakura Pigma Micron – FAVORITT <3
Dette er fineliners i forskjellige tykkelser, altså tusjer som man lager tynne streker med. Elsker de! La disse tørke noen sekunder, og du kan tusje over så mye du vil. 

Pilot Gel pen, hvit
Jeg var litt usikker på om jeg skulle ha den med, for den funker ikke sååå bra, men jeg bruker den jo. Når jeg gjør små feil, så bruker jeg denne til å tegne over. Fungerer helt greit, jeg har gjort det på et par bilder lengre ned.

Staedtler metallic marker
Gull og sølv-tusj. Disse er kjøpt på Lagerhaus faktisk, og jeg liker de ganske godt. Ikke de mest glitrende, men de funker

Tombow Fudenosuke kalligrafipen, hard tip – FAVORITT <3
Dette er en kalligrafipen, som lager tynne og tykke streker etter hvor hardt du trykker. Siden tuppen er hard er den veldig lett å bruke. Tror dette er favorittpennen min av alle. Også fin å tegne med, og å lage linjer med hvis man vil ha en litt mindre ‘perfekt’ look.

Tombow Fudenosuke, twin-tip
Enda en kalligrafipen. Denne har myk tup, og to stykker – en svart og en grå. Syns denne er vanskeligere å skrive med, så har ikke brukt den så mye enda.

En sånn…jeg vet ikke hva det heter. Til å stryk over store feil. White out? Denne hadde jeg bare liggende hjemme fra før av, ikke noe spesielt merke. Her kan man bare bruke det man hvil, vet noen foretrekker den flytende typen.

Her har jeg testet alle pennene. Nederst har jeg brukt den hvite pennen over en svart strek, og som der ser ble det ikke så bra. Tror det hadde litt med at jeg ikke ventet på at den svarte streken tørket ordentlig først. Jeg har brukt den en gang til lengre ned. 

Hvor handler jeg?

Jeg handler hos tudos.no (liker å støtte opp en norsk bedrift!) og ebay.com (når jeg ikke finner det hos tudos, men her bør man vær litt forsiktig, det fins kopi-penner som ikke er noe gode. Virker prisen for god til å være sann, så er den nok det!)

Vet folk bruker amazon.com, panduro.no, eller andre hobybutikker.

Ukesoppsett

Tenkte å avslutte med å vise et ukesoppsett. Eller tre, men det er egentlig det samme i forskjellige versjoner. Bare for å vise dere hvor enkelt man kan gjøre det, og hvor lite det skal til for at det blir finere.

Her er det så enkelt som det kan bli. To sider delt i fire. Første ruten er en oversikt over hele uka, og de 7 neste rutene har en dag hver. Dette er løsningen når jeg vil ha noe raskt med minimalt styr. Pyntet med et klistermerke. 

Her har jeg lagt til litt flere streker for å prøve å gjøre det litt finere, men siden jeg brukte en Koi-tusj til linjene ble de ganske ujevne. Som kan være fint, men jeg syns det ble litt rotete. Jeg delte også dagene i to, for å ha avtaler/hendelser i den ene boksen og to do-liste i den andre.

Her lagde jeg en eksempel-uke for å vise dere for lite som skal til for en stor forandring. Dette er jo samme oppsettet som de to andre, har bare byttet ut matrialer og tatt meg et par minutter ekstra.

Brukte en fineliner istedenfor tusj, for å få mer nøyaktige linjer, og jeg la til litt mer marg for at det skal se litt luftigere ut. Ga ukedagene en farge, helgen en annen.

Syns dette ble veldig enkelt og fint, og det tok ikke særlig mye lengre tid heller. Lett er det også, man trenger bare en linjal – eller gå frihånd, er fint det også! 

Sånn!

Håper dere likte innlegget og at dere fikk noe ut av det! Det kommer sikkert flere i fremtiden en gang, og kanskje noen videoer også. Vi får se! Det fins jo så mange youtube-videoer om det alt, og det kan jo være mitt siste tips; Søk opp youtube-videoer og følg det andre gjør når de planlegger sin måned. Det er ikke alltid så vanskelig som det ser ut som, og øvelse gjør mester. Viktigst av alt: ha det gøy!

5 Comments

  1. Anbefaler jetpens.com for merkevarer du ikke finner i norge! Men den siden er farlig for lommeboka.. for å si det sånn. 😉

  2. Andreas Bergman

    Går tusjene dine igjennom arket? Mine tusjer nå går igjennom arket så da blir neste side stygg. Hva er dine erfaringer av på det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *