Mine planer for YouTube

Oi, den tittelen hørtes veldig seriøs ut. Som om jeg har lagt en stor og viktig plan. Eh, nei. Les ‘tanker’ istedenfor planer. Det bare klinget ikke like bra i tittelen.

21 februar 2016 postet jeg min første YouTube-video.
Jeg har postet 138 videoer siden da.
En del av de er nå private.
Og jeg har nettopp passert 500 følgere!

Hva nå?

Min første video – 21 februar 2016

Det har vært litt stille på kanalen min i det siste. Jeg har prioritert energien min på andre ting, og slitt litt med å komme i gang med redigeringen når jeg først har hatt energi til overs. Jeg tror det kommer av at jeg har vært usikker på hva jeg egentlig vil med kanalen min. Hvilke type videoer vil jeg lage? Hva med de gamle videoene? Eller bør jeg kanskje slutte helt og heller fokusere på andre ting?

Jeg sier ofte at jeg har for mange hobbyer, så i år har jeg prøvd å kutte ned på ting. Det har vel egentlig ikke gått så bra, antallet er det samme, men jeg har kuttet veldig ned på forventningene til de forskjellige hobbyene mine. Målet er ikke lenger å gjøre ting perfekt, men å bare ha det gøy med det jeg gjør. Ikke presse meg selv, men ta ting som det kommer.

Det har hjulpet, tro jeg, og jeg tror det er realistisk at jeg fortsetter med YouTube. Jeg kommer bare til å poste litt mer sporadisk, ikke sette meg noen store mål. Som å poste en video i uka eller lage en Bullet Journal video hver måned, og så videre. Det har jeg bevist mer enn en gang at ikke funker.

Min mest sette video (og jeg hater den)

Eneste jeg har tenkt å begynne med er å ha en fast dag jeg poster på, feks onsdager. Så de gangene jeg har en video å poste, så venter jeg til onsdagen. Fordi jeg liker når youtuberene jeg følger har faste dager. Da vet jeg hvilke dager jeg kan gå inn og se etter ny video. Spørsmålet nå er hvilken dag skal jeg velge?

Så, hvilken type videoer skal jeg lage? Jeg tror det blir en del vlogger. Altså at jeg tar med kamera rundt for å dokumentere det jeg gjør Det er det jeg liker best å se på selv, de er gøye å filme og de er veldig fine for meg også å se tilbake på. Minner! Eneste er at jeg syns de er et herk å redigere, men jeg håper det er noe jeg vil like bedre etterhvert. Kanskje jeg finner et bra system og lærer meg noen teknikker som gjør prosessen enklere.

Det blir nok også slike vanlige sitte-foran-kamera-og-bare-snakke videoer, om litt forskjellige temaer. Her må dere gjerne komme med ønsker altså! Og her kommer en annen grunn til at kanalen stoppet litt opp – jeg har ikke hatt noe bra sted å filme. Men nå er hobbyrommet mitt snaaaart ferdig, og da vil jeg ha en perfekt plass til å sette meg ned og skravle litt til kamera. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til det!

Min nest mest sette video – og denne var jeg skikkelig usikker på om jeg skulle poste!

En siste ting som satte kanalen på pause var at kamera mitt var tungvint å filme med og å ta med rundt. Det endte med at jeg ikke orket å filme så mye som jeg ville. Nå har jeg endelig kjøpt meg et nytt kamera og så langt er jeg skikkelig fornøyd. Jeg merker at gleden over å filme ting har kommet tilbake! Skal fortelle mer om kameraet i en egen post!

Til slutt: videoen som er blitt gjort private. I løpet av disse 3 årene jeg har holdt på, så har jeg prøvd mye forskjellig for å finne ut hva som er “greia mi”. Hvilke typer videoer jeg liker og vil lage, rett og slett. Så i den prosessen har jeg laget en del jeg ikke er helt fornøyd med og som ikke føles helt “meg”. Så, som første steg i å rydde opp i kanalen min har jeg gjort mange videoer private. En del av de kommer nok tilbake etterhvert, jeg må bare se gjennom de og lage noen nye thumbnails. Forhåpentligvis tekste dem.

Det er noe jeg kommer til å gjøre med de fleste videoene. Nye thumbnails og teksting. Jeg har en liten drøm om å klare å tekste alle videoene mine, slik at alle kan se dem. Dette er faktisk noe dere kan hjelpe meg med. Noen som er interessert?

Wow, dette ble en lang post! Til slutt vil jeg bare si HURRA og tusen takk til de 500+ som har valgt å følge meg på YouTube. Jeg sa jeg skulle filme en spesiel video da jeg nådde det tallet, så snart kommer det en ny sminkevideo…!

Nå føltes det litt rart å avslutte denne posten uten å nevne alt det fine med å ha en youtube-kanal. Igjen, tusen takk til alle dere som vil følge meg og til kommentarene dere legger igjen – jeg blir så glad for hver eneste en! Jeg har fått prøve så mye forskjellig gøy på kanalen min og lært masse i den prosessen. Jeg har til og med fått en ny venn (Hei Inger-Johanne!). Jeg gleder meg til å se hva mer youtube vil lede til og er så glad for at jeg fant motet til å starte for snart 3 år siden. Hurra!

1 Comment

  1. Liker best å se på videoer på mandager. Av videoer liker jeg best vlogger, spørsmålsrunde og DIY 🙂

    Masse lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *