To zero waste butikker – Ekte vare og Mølleren Sylvia


Da jeg var i Oslo for å ta bilder for Sally’s cookies fikk jeg også mulighet til å besøke to butikker jeg lenge har hatt lyst til. Først var det Ekte Vare som ligger på Sagene, som er en butikk med mye mat uten embalasje, og også mye økologisk og slikt. I tillegg er det en liten kafé, men det så ikke ut som om de hadde noe vegansk, så vi ble ikke sittende der.

   
Det var så mye korn og frø og nøtter og mel som man kunne handle i løsvekt. Veldig gøy! Blir garantert å gå tilbake hit innimellom for å fylle på ting. Er litt langt å reise for å handle matvarer, men en gang i blant skal nok gå fint.
                 
Mens vi ventet på bussen tittet vi på dette insektshotellet og en liten hage som var satt opp rett ved. Syns sånt er så koselig!
   
Forresten, jeg e-l-s-k-e-r dette handlenettet. Det bare utvider seg til det uendelig, får plass til så mye oppi det. Når det er tomt så tar det kjempelite plass. I tillegg er det veldig behagelig å bære, uansett hvor tungt. Og hei, det er skikkelig bra ut, eller hva? Føler jeg gir alle inntrykk av at jeg kun spiser økologisk og gjør yoga hver morgen eller noe når jeg bærer det. Kjøpte det på iherb.
       Etter en busstur og litt gåing endte vi opp hos Mølleren Sylvia, som ligger ikke så langt unna Bislet. Her selges nesten all maten uten emballasje! Du kan til og med kjøpe olje uten emballasje hvis du tar med deg noe å ha det i. Det skal jeg gjøre neste gang, glemte helt vekk å ta med noe denne gangen.
   
Glemte litt å ta bilder der inne, men er en veldig fin butikk! Her er forresten det jeg kjøpte:

Hos Ekte vare kjøpte jeg pakepapir som er…resirkulert? Nå ble jeg litt usikker, men det er iallfall ikke bleket og skal være bra for miljøet. Kjøpte også litt ting i løsvekt: mangler, røde linser, maiskorn og bokhvete.

Hos Mølleren Sylvia kjøpte jeg kluter i viskose (har kvittet meg med alle mikrofiberklutene, fordi mikroplast) som jeg er veldig fornøyd med, og frysetørka jordbær. De lukta helt himmels. Ingen anelse hva jeg skal bruke dem til.

 

4 Comments

 1. Lise-Marie Lia

  Ååå disse butikkene må jeg besøke! Elsker at du har begynt å blogge og instagramme om zero waste og et mer miljøvennlig levesett. Blir veldig inspirert!

 2. Jeg elsker bloggen din <3 Frysetørkede bær er kjempegodt i f.eks (hjemmelaget) granola 😀
  Btw, synes det er kjempepraktisk at man kan lese bloggen din på to måter. Vil gjerne få til noe lignende selv! Er så fint med en sånn "magasinlignende" forside med mange bilder, men jeg liker ikke lese blogger sånn, derfor gikk jeg ikke for det da jeg kjøpte design. Tenkte ikke på at man kan gjøre begge deler. Hva er greia? Hvordan gjør man det? Hilsen en n00b.

  • tine katrine

   Jeg aner ikke hvordan man gjør det. Det fulgte med instrukser til hvordan med designet jeg kjøpte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *