Ikke kast søppel i naturen, takk


Jeg lover, det kommer snart noen innlegg igjen som ikke handler om en youtube video. Denne gangen snakker jeg om folk som kaster søppel i naturen. Jeg bare forstår det ikke. Hvorfor gjør dere det? Er dere bare late? Bryr dere dere ikke? Eller forstår dere bare ikke hvor mye dere skader med søppelet deres?
Ikke bare blir mange dyr skadet av søppel som ligger rundt (se bare på duene i byen, hvor mange av dem er det ikke som har skadet ben pga hyssinger og annet skrot som ligger slengt!), men det skader også planeten – og oss! Mye søppel havner i havet, og er det plast så blir det bryt ned til mikroskopiske små plastbiter. Som fisken spiser, og så spiser folk den.
I videoen nevner jeg denne instagram kontoen, som oppfordrer deg til å bruke 5 min av strandturen til å plukke opp søppel. Nå gjør jeg det samme. 5 minutter, det er ingenting. Bare sett nedtelling på mobilen, det går raskere enn du forventer. Er du typen som heller går tur i skog og mark anbefaler jeg å ta med en pose og plukke litt søppel på veien. Du vil føle deg som en superhelt av det!

1 Comment

  1. SÅ enig! Jeg skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig for folk å finne en søppeldunk eller ta med seg søpla si! Eneste jeg kanskje lar være igjen i naturen er ting jeg vet blir til jord, sånn som epleskrått, bananskall og slikt, og ofte tar jeg med meg det også 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *