Blanke ark [ukens tema]


Det er vel ingen som ikke liker følelsen av å starte på noe nytt. En ny notatbok, et nytt spill, et nytt prosjekt. Eventuelt å starte på noe gammelt med nye planer og forandringer. Jeg er nok litt for glad i den følelsen, og starter på nye ting hele tiden istedenfor å fullføre det famle. Det er noe jeg har jobbet en del med de siste årene, å bli flinkere til å gjøre ting ferdig. Så langt har det ikke vært store forbedringen, men det kommer seg. (Kan innrømme at jeg startet på nok et nytt strikkeprosjekt i går, selv om jeg bare har fullført sånn to prosjekter hele livet. Nei vent, tre!)
En annen grunn til at jeg nok sjeldent fullfører er fordi jeg er så utrolig dårlig på å dele opp tiden min. Som jeg skulle ønske at jeg bare hadde en hobby eller to å konsentrere meg om! Istedet har jeg strikking, foto, planter, youtube, blogg, snapkollektivet, hjemmesiden min, gaming, film, ørten tvserier å følge med på, skriving, grønt på bordet… Ja, det baller seg på! Det er jo ikke sånn at jeg har uvanlig mange hobbyer (tror jeg?), jeg har bare null kontrol på ‘time management da’. Jeg har prøvd å sette opp timeplaner og planlegge tiden min flere ganger, men med en uforutsigbar sykdom har det blitt ganske vanskelig å følge. En sykdom som også ødelegger konsentrasjonen min helt, og det hjelper jo heller ikke. (Bare mens jeg skrev dette innlegget har jeg holdt på å begynne med noe annet tre ganger.)
Jeg føler jeg holder på å nærme meg en løsning da, at jeg kanskje endelig er nær med å finne ut av dette. Å kutte ut en del ting fra prioriteringslisten har hjulpet. Å legge mindre press på seg selv har hjulpet enda mer. Å få seg bullet journal har også vært et smart trekk. En dag skal jeg gi dere alle tipsene i et innlegg!
Også er det jo vår da. Om våren kommer ny energi med ny giv, og man føler for å ta et skippertak. Å rydde vekk det overflødige, legge nye planer, og starte med blanke ark. Jeg er så klar!
Andre som har skrevet om ukens tema!
Julie Eilén – RenateLisa
Anniken – Sunniva – Ester Maria
Mari Sunniva – Benedicte – Inger Helgestad

4 Comments

  1. Benedicte Jenssen

    Åå tror vi er ganske like der! Jeg har også tusen prosjekt jeg skal fullføre, og begynte å minst seks ting mens jeg skrev blogginnlegget mitt. The struggle is real! Det er veldig fint å ha så mange hobbyer, må bare bli flinkere til å fullføre en ting før jeg begynner på en annen.

  2. Mari Sunniva Skaug Sem

    Skulle ønske jeg klarte å holde på med like mye forskjellig som deg! Jeg er veldig flink til å planlegge noe og gjøre _bare_ det helt til jeg er ferdig, og det er noen ganger veldig kjedelig i lengden.. Lykke til med nytt strikkeprosjekt! 😀

  3. Ester Maria Vilmar Johannesen

    Hahaha… Du er “for mange hobbyer”-buddyen min! 😀 Husker du når jeg snappa hobbyrommet mitt til deg? Shit ass, der er det MYE å holde på med… Det er innmari gøy å starte på nye ting, men det er og ganske digg å bli ferdig med ting og. Jeg prøver å tenke på den følelsen når jeg begynner å se etter nye ting å gjøre mens jeg holder på med noe annet. Jeg skulle forresten ha nye puter til påske.. DeErIkkeFerdigeEnda. Men de er nok ferdig til neste påske 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *