En ny blogg æra


Hei hei! Dette er egentlig bare et sånt unødvendig innlegg, sånn som de der ‘nå tar jeg bloggpause et par dager’ hvor alle bare tenker ‘årh, du trenger ikke å si ifra hver gang du forsvinner noen få dager!’. Jeg skal ikke ta pause da, jeg ville bare si ifra om at bloggen min nå er flyttet langt ned på prioriteringsstigen. Skal altså ikke slutte å blogge, jeg skal bare slutte å tenke “åh, nå må jeg blogge!” og å jobbe mot å få den like aktiv og flott som den en gang var. Kaster inn håndkleet for å si det sånn.
Det går bare ikke lenger. Først og fremst fordi jeg har så mange andre prosjekter gående som jeg heller vil fokusere på. Jeg klarer ikke å fokusere like mye på alt, så da må man kutte ut noe så man kan gi mer til de andre. Det at jeg er syk hjelper jo sikkert ikke. Jeg har begrenset med energi, og akkurat nå vil jeg heller bruke den på andre ting enn blogging.
Og så føler jeg litt at blogging er på vei… jeg vil ikke helt si ‘av moten’, for folk leser vel blogger som før, men ikke på samme måte? Før var folk så flinke til å kommentere og dele og linke/tipse om hverandre. Bloggsamfunnet var skikkelig fint! Mens nå føles det litt som en tørr ørken. Kommentarer er noe man sjeldent får lenger, og man kan se langt etter at bloggere tipser om hverandre. Ja, jeg vet at man “blogger ikke for å få kommentarer”, men jeg syns det er fint å få noe tilbake for all jobben jeg legger i bloggen. Så når man ikke får det lenger, så blir jo ikke blogging like gøy lenger, sant?

Men mest av alt er jeg bare lei av å føle at jeg må blogge. Altså, misforstå meg rett, jeg har jo veldig lyst til å blogge. Jeg vil jo oppdatere jevnlig og skrive bra innlegg, jeg bare klarer det ikke. Så da blir det til en må-greie, og bloggstokkmila (dørstokkmila altså) blir bare enda høyere. Noe gøy blir til et ork, rett og slett. I tillegg har jeg blitt så streng på hva som kan blogges og ikke. Ting må være bra nok og ha bra bilder og være bra skrevet, og alt det maset. Orker ikke!
Så nå gir jeg opp å prøve å få den aktiv igjen, og alt det der. Det var egentlig bare det jeg ville si. Så fra nå av blogger jeg når jeg har lyst, og om det jeg har lyst. Kanskje det ender med at jeg blogger mer enn før! Når alt det kjipe presset forsvinner, så kommer lystent tilbake? Vi får se!

7 Comments

  1. Lykke til med prosjektene! Føler at blogg lenge har vært en arena med mye interaksjon mellom blogger og lesere, og bloggere seg i mellom, men nå har det gått mer og mer over til å handle om å få god statistikk. Kommer du til å oppdatere andre steder på nettet (Youtube f.eks.) i bloggpausen?

  2. føler samme! bloggprosjektet mitt døde litt etter to dager, blogging er liksom ikke en greie lengre? med mindre det er sånn topprosablogging (ikke noe galt i det! men kanskje ikke helt min kopp med te)
    men det “miljøet” som var før er mer eller mindre borte. de jeg leste bloggene til har stort sett gått over til insta/blitt eldre og har andre prioriteringer, og det samme gjelder vel forsåvidt meg. synd, men alt kan ikke vare evig:-/

  3. Jeg føler litt motsatt av deg, at det er blitt mye bedre i det siste hva angår kommentarer og å linke til hverandre. Men man opplever jo forskjellig. Skjønner uansett godt at du heller vil fokusere på Snapchat og YouTube <3 Jeg følger deg der!

    • Jeg føler noen få fortsatt er veldig flinke, men for det meste syns jeg det har tapt seg en del. Kanskje det er på vei til å snu? 🙂

  4. Jeg er veldig enig med deg! Husker da jeg var rundt 14 år og blogget om alt mulig, og ja – det var jo mange teite og uinteressante innlegg, men det var i det minste gøy. Da jeg prøvde å bli en aktiv blogger igjen for en stund siden, merket jeg at jeg har ikke den samme lysten til å blogge om alt mulig som skjer i livet mitt lenger, og da er det vanskelig å poste et bra innlegg bare fordi man “må”. Nå har jeg en blogg der jeg legger ut det jeg føler for når jeg føler for det! Det er jo veldig gøy å ha et sted hvor man kan poste bilder, tanker eller hva man vil, men det er utrolig deilig å ikke føle på “presset” om å blogge hver eneste dag! For min del har jeg jo ikke noe stort press, for det er ikke så mange som leser bloggen min uansett, men man tenker jo hele tiden på statistikk og kommentarer.. Jeg er en ganske ny leser av bloggen din (fant deg gjennom Snapkollektivet), men skal følge deg videre både her og på YouTube! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *