La oss høre på litt k-pop!

Dette innlegget er en fortsettelse på det jeg snakket om på Snapkollektivet i går. K-pop! Jeg sa at jeg skulle samle noen videoer til de som ville se mer. Om noen faktisk ville se mer aner jeg ikke, men her kommer det iallfall. Plus litt flere fun facts.
Må bare si med en gang at jeg ikke er så veldig oppdatert, så de fleste – om ikke alle – videoene her er litt gamle. Men god musikk går ikke ut på dato, er det ikke det man sier? He he he… 

Hvordan startet det?

Det var flere ting jeg glemte å si i går. Som diverse fun facts, og hvordan jeg begynte å høre på kpop. Akkurat det siste der husker jeg ikke helt nøyaktig. Jeg må nok ha snublet over en video på youtube en gang. Tror det var den synkroniserte dansinga som fascinerte meg først. Noen av musikkvideoen er veldig kule å se på pga det.
(Disse videoene er bare eksempler på dansinga, og ikke grupper jeg er spesielt glad i.)

Her ser dere jo noe annet jeg kunne nevnt: se hvor mange folk som er med i de gruppene! Er vel 11 i guttegruppa og 9 i jentegruppa her. Hjelpes Og man ser jo ikke forskjell på de! Neida. Joda…

K-pop industrien og språk

Som jeg sa i går, så blir medlemmene ansatt veldig unge og begynner som ‘trainees’, og er de heldig så blir de med i en gruppe en dag. Slik formes en k-pop gruppe! Det jeg glemte helt å si, var at dette ikke er som å drive med en hobby på fritiden. De har ikke særlig fritid i det hele tatt faktisk, det er en fulltids jobb. Mange ser ikke familien på flere år om gangen. Drøyt!
Og så glemte jeg å nevne at de ofte synger sangene sine på flere språk. De største gruppene publiserer altså cder på koreansk, og så spiller de inn en ny cd med de samme sangene på feks japansk. I et tilfelle så har de lagd to grupper med samme navn. Den ene synger sangene på koreansk, og den andre på kinesisk. Ganske fascinerende. Og ja, de er litt for glad i evige lange introer på videoene sine…

Noen favoritter

Her kommer endelig noen av mine favoritter! Jeg har helt sikkert glemt noen, så blir sikkert å legge til ting etterhvert. Enn så lenge er det en spilleliste med 16 sanger. Spill dem helst av på storskjem og prøv å dans med. Jeg syns egentlig den beste måten å høre på kpop er å bare trykke seg rundt på youtube og se hva som dukker opp. Det fins så mange forskjellige stiler, alt fra rolige sanger til nærmest metal, så det er noe for de fleste hvis man bare leter litt.

2 Comments

  1. Lise-Marie Lia

    Jeg ble introdusert til k-pop gjennom en venninne som ELSKER alt som er fra Korea: tv-serier, musikken, osv. Personlig er jeg ingen storfan, men det er ganske gøy å både høre og se på videoene! De er jo ekstremt flinke, men det er jo ikke så rart hvis de jobber så utrolig hardt.

  2. Eg syns det va så interessant når du prata om detta på Sk. Og takk for mær info og videoer her. For ein rar industri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *