2017 – Nytt år, ny start

screen-shot-2017-01-02-at-19-14-41
Jeg liker å starte på et nytt år. Det er kanskje bare en dato som ikke bør ha så mye betydning på valgene man tar, men man kommer jo ikke helt bort fra at det faktisk er en start på noe nytt. Kalenderen er tom og det føles som om man har alle muligheter i verden. Hva er det ikke å like med det?
Nyttårsforsett er jo litt omdiskutert. Jeg vet mange syns det er teit, for “man kan jo begynne på nye ting når som helst!” og “man fullfører dem jo aldri!”, som jo er sant. Det har kanskje litt med at folk flest prøver å gjøre forandringer de føler de må, istedenfor forandringer de faktisk vil. For det er ganske vanskelig å gjennomføre noe man ikke har motivasjon til.
Jeg liker nyttårsforsett, men istedenfor å se på det som ting jeg MÅ gjøre, har jeg dem mer som ting jeg vil fokusere på i år. Ting jeg vil jobbe med. Jeg tror ikke jeg hadde så mange for 2016 (jeg kan iallfall ikke finne hvor jeg skrev dem ned), men jeg vet at en ting jeg ville bli flinkere til var å tørre. Å gjøre de tingene jeg syns er skummelt, å presse meg selv.
Det har jeg absolutt gjort (hei snapkollektivet, youtube og psykolog!), og det føles skikkelig bra. Som jeg sa på snapkollektivet på søndag, så føler jeg at jeg vokste skikkelig mye i 2016. Jeg utfordret meg selv og fant ut av en del ting. Fikk løsnet opp noen knuter, for å si det sånn. Så selv om det var et år jeg var mye dårlig, så føler jeg at jeg har det bedre nå enn på lenge.
Men la oss komme til poenget. Hva er målene mine for 2017?

  • Fortsette å utfordre meg selv/angsten. Si ja til ting jeg egentlig ikke tør å si ja til, og gjøre de tingene jeg syns virker veldig skummelt. Som å reise et sted alene, kanskje. Hei London?
  • Spise mer grønnsaker. Og da mener jeg ikke at jeg skal spise mindre av ditt og datt. Det blir like mye pasta som før, jeg skal bare spise mer grønnsaker også.
  • Spare penger. Jeg føler jeg endelig har funnet et system som funker, så jeg håper jeg klarer å fortsette med det og kanskje begynne å bruke enda mindre penger. Jobbe litt med budsjett og sånt! Sikkert ikke så dumt det.
  • …ja, det var vel egentlig det. Jeg har veldig lyst til å endelig få leiligheten ut av oppussingshelvete, men det er utenfor min kontroll.

Jeg har lyst til å lage en skikkelig oppsummering av 2016, med bilder og alt. Det var et ganske dritt år for verden generelt, men for meg var det ganske bra.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *