Bli med på NaNoWriMo i Norge

Bilder fra unsplash.com
NaNoWriMo Norge

Til deg som sitter oppe til langt over midnatt for å skrive. Til deg som alltid har med en slitt notatbok og konstant skriver ned idéer. Til deg som alltid har drømt om å bli forfatter, selv om du kanskje aldri har sagt det høyt. Til deg som ikke har plukket opp pennen siden ungdomskolen. Til deg som allerede elsker å skrive, og til deg som bare tenker på det. Bli med på NaNoWriMo.

NaNoWriMo = National Novel Writing Month

1 november er det nok en gang tid for NaNoWriMo. Ja, det heter ‘National’, men det er blitt en international greie og det foregår for fullt i Norge. Og ja, det står ‘Novel’, men det er altså det engelske ordet for ‘roman’. For vi skal ikke skrive en novelle, vi skal skrive en bok! Et førsteutkast iallfall. 50 000 ord på 30 dager!
Det som er så fint med NaNoWriMo er at alle kan være med. Det har ikke noe å si om du har skrevet i flere år eller aldri har skrevet noe. Første gang jeg ble med på NaNoWriMo hadde jeg bare holdt på i noen måneder. Ingen ser det du skriver, så man trenger iallfall ikke å tenke ‘Jeg er ikke flink nok!’.
NaNoWriMo Norge har et fint skrivemiljø

‘Det er oss mot skrivesperren.’

Hele NaNoWriMo er egentlig en stor skriveøvelse. Man utfordrer seg selv og oppdager garantert noe nytt på veien. Kanskje man er skikkelig flink til å beskrive solnedganger? Eller å skrive jomfruer i nød? Og ikke minst: man blir bedre. Jo mer man skriver, jo flinkere blir man. Til en viss grad iallfall, men man blir ikke flinkere om man ikke skriver, det er helt sikkert.
Det jeg liker best med NaNoWriMo er det gode skrivemiljøet. Alle er venner og det er aldri noe pirking på skrivefeil eller konkurranse mellom deltakerne. Vi heier på og motiverer hverandre, og hjelper til der vi kan. Det er oss mot skrivesperren. Jeg er spesielt glad i chatten, som faktisk er aktiv året rundt nå, og vi snakker om så mye mer enn bare skriving, så anbefaler virkelig å komme innom en tur.

Skal du delta på NaNoWriMo? Fortell gjerne litt om hva du skal skrive!

I går skrev jeg en liten guide på www.skriv.it, til hvordan man kan forberede seg til NaNoWriMo. I løpet av November kommer det til å dukke opp flere tips og triks fra meg og alle de andre bloggerne på skriv.it, og generelle skrivetips resten av året, så følg oss gjerne! Vi har også en facebookside.

3 Comments

  1. Sko ønska eg hadde turt. Masse lykke te deg og alle andre som e med 😀
    // Åh, tusen takk <3

  2. Jeg deltok for første gang i fjor. Deltar også i år. Oppdaterer hver dag på bloggen og føler at ting går mye bedre i år. Elsker å skrive og liker at så mange folk over hele verden skriver sammen. Man føler seg ikke så ensom i å skrive. Lykke til ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *