å bilbelte eller å ikke bilbelte

Photo on 07-06-16 at 19.57
Bruker dere bilbelte når dere kjører buss? Jeg gjør det veldig sjeldent, for å være ærlig. “Man trenger ikke bilbelte på buss,” pleier jeg å tenke, mens bussen dundrer avsted på motorveien i 100 km i timen. Hadde jeg sittet i en bil hadde jeg selvfølgelig brukt bilbelte. Jeg kjører aldri bil uten! Så hvorfor er jeg så sløv med det på bussen? Busser havner da i ulykker de også, og jeg tror jeg vil angre veldig hvis det en gang skjer når jeg har vært like sløv med beltet som jeg pleier.
Det hender jeg tenker “hva om vi kræsjer nå?” mens jeg står på bussen fra Oslo til Lørenskog. “Flyr jeg gjennom frontruta da?” Den kjører deler av veien på motorvei. I vinduet henger det klistermerker som sier at man kan bli like tung som en elefant hvis man kræsjer i fart. Å ha elefanter flyvende rundt i en buss kan ikke være særlig bra, ikke for de som flyr eller de som sitter og får en på seg.
Jeg vet ikke om det er så vanlig å tenke på sånt. Jeg gjør det sikkert mer enn folk flest iallfall, og det har nok noe med at mamma havnet i en bilulykke for 14 år siden. Hun har vært ufør siden, men hun ville nok ikke hvert her i det hele tatt hvis det ikke var for beltet.
Dette er sånt jeg tenker på når jeg sitter på en buss i seks timer. Og sånn her ser jeg ut da vi er over en halvtime forsinket:
Photo on 07-06-16 at 19.57 #3

4 Comments

  1. Stine Friis Hals

    Bruker alltid belte i buss! Syns det er sjukt at det ikke er belter i tog og. Har blitt veldig nøye etter at jeg jobba på desken i Namdalsavisa en kveld for noen år sida – og en utenlandsk turistbuss kræsjet og flere omkom, fordi det ikke var belter i bussen/folk ikke brukte beltene (husker ikke detaljene helt). Er jo rart å sitte i et kjøretøy uten og, bare vingler frem og tilbake.

    • Huff, husker den ulykken. Vi kjørte nordover fra Bergen den sommeren, og kjørte rett bak den bussen. Og lå på hotell på folkene på bussen. Så det var skikkelig støkk i magen å vite at de plutselig ikke fantes mer 🙁

    • Det har jeg faktisk tenk på selv, det med tog. Men altså, noen av lokal bussene i Oslo er jo litt vriene å ha belte på. Si man skal bare noen få stopp. Man rekker jo knapt å sette seg, pluss at hvis man skal rekke å komme seg av må man jo ta av seg belte i god tid før den stopper. Men de kjører som oftest ikke så fort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *