Photoshop + Lightroom tutorial

photoshop
Woho! Da har jeg fått gjennomført nok en plan jeg hadde med youtubekanalen min. Det slo meg at det ville jo vært helt perfekt å dele litt fototips, både for fotografering og redigering. Eller hva syns dere? Her har jeg prøvd meg på en liten video hvor jeg raskt viser hvordan jeg redigerer portretter med lightroom og photoshop. Jeg går veldig raskt gjennom det denne gangen, men tenker å lage mer detaljerte videoer etterhvert. Og hvis dere har noen ønsker – skrik ut!
IMG_5102_for IMG_5102
IMG_5170_for Skjermbilde 2016-05-01 kl. 01.09.30
Disse bildene er av Marte, som jeg tok i høst. Dette er faktisk de første bildene jeg redigerer fra denne shooten, siden jeg har vært så utrolig dårlig i vinter. Håper på å få energi til å gå bedre gjennom dem snart, og da skal jeg selvfølgelig poste dem her! Men nok snakk, her er videoen!

5 Comments

 1. Stine Friis Hals

  Så kult å se! Alle har liksom sine teknikker, så er mye bra å plukke opp. Jeg har forelska meg i VSCO sine Lightroom-presets. Hehe. Har egentlig aldri brukt Lightroom så mye før, så er helt ny. Ellers er jeg veldig interessert i å høre mer om lyssetting og da særlig studiolys. Er ofte jeg trenger å ta bilder til noe hjemme eller på jobb, men er usikker på hvordan jeg skal lyssette godt, hvordan man bør bruke reflektor osv. Så det hadde vært kult å høre mer om! 😀 Særlig siden vi bor i dette landet som er latterlig å ta bilder i om vinteren.

  • Ja, jeg digger å se hvordan andre redigerer bildene sine! Studiolys og sånt er kanskje det jeg kan minst om, siden jeg ikke har det selv. Men jeg skal ha det i bakhodet! Har begynt med litt matfotografering nå, så kan jo i det minste vise hvordan jeg gjør lyset med de etterhvert 😀

 2. Kjersti Dahle

  Du er på en rull! Idéer og blogg og vlogg og konsepter overalt. Blir så glad. Du er tøff. Det kan hende jeg en dag vil prøve meg på Lightroom. Kanskje. Muligens.

 3. Lisa Cecilia Elstad Rehnlund

  Jeg er lite foto-teknisk, men åååh! Nydelige bilder av nydelige Marthe! 😀

 4. noctem.nu

  Oj, detta va ein bra video. Eg likte veldig godt å se ka du gjør i lightroom. Mest fordi eg ikje har det sjøl og har alltid lurt på ka ein gjør i det programmet 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *