Dampet sjokoladekake

IMG_6674
Ja, du leste riktig. DAMPET kake. Hæ? I know.
Så, etter en litt heftig pizzakveld her i helga, kortslutta ovnen våres. I dag hadde vi heftig kake cravings. Kake uten ovn er derimot litt vanskelig, og det fristet ikke med pannekaker og vafler. Så slo det meg at i Asia damper de jo alt mulig – sikkert kake også? Og etter et raskt googlesøk ble det bekreftet at det gikk ann. I tillegg er det veldig enkelt og godt!
IMG_6668        IMG_6672
Jeg fulgte denne oppskriften og dampet den i en damp-kurv kledd i bakepapir. Etterpå vispet jeg sammen en glasur av smeltet kokesjokolade og havrevisp. Toppet med friske jordbær. Neste gang dobler jeg oppskriften (vi har ganske stor kurv), og så må jeg ha noe kaffe eller noe i glasuren. Da tror jeg den blir perfekt. Oh, kanskje noe nøtter i kaka også? Gleder meg til å eksperimentere mer med dette! Dagens tips!

3 Comments

  1. Den så utrolig god ut! Jeg hadde aldri hørt om dampkurv før, men vært nysgjerrig på hvordan de fleste klarer seg uten ovn i f.eks. Japan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *