Wang Fu Jing


på onsdag, den dagen jeg dro ut alene (!!!) var hovedmålet wang fu jing, som er en stor shoppingate som blir regnet som et av beijing’s sentrum. masse butikker og masse lys og skjermer og alt, så jeg tenkte det måtte være gøy å se en annen side av beijing. etter en time og to bytt med tbane var jeg fremme, og egentlig mest klar for å reise hjem igjen og sove. totalt utslitt. men så fristet det ikke så veldig å stå en time til (er så og si umulig å få sitteplass), så da måtte jeg bare bite tennene sammen og begynne å gå.som vanlig forventet jeg for mye, og det var ikke så mange butikker jeg følte for å se i. tebutikker og pelsbutikker og dyre butikker og smykkebutikker.. og de klesbutikkene som min konto kunne takle kjørte ikke helt min stil, eller størrelse.
det var helt sykt svære reklameskilt der, overalt!og skjermer, hjelp. noe som var litt komisk var at en av dem drev å reklamerte for gaten den var i… “dra hit, hvor du alt er!”

sånn her ser forresten kinesiske taxier ut.

en skikkelig svær bokbutikken.

og enda en bokbutikk med bøker på mer leslige språk.

liker hvordan de bare random setter et kinesisk tak på toppen av bygningene… “sånn, nå er den kinesisk!”


kinesere tar bilder av seg selv forran så mye rart. alltid. har sett flere ganger at de står forran butikkvinduer (altså, ikke logoen til butikken en gang) og knipser bilder. “her står jeg med masse sjerf, yey!”


var veldig mange som tok bilde av seg selv forran bildene som var stilt ut i gaten. “hei, jeg er plutselig på fjellet og holder en bygning!”. for ja, de står ikke bare forran bildet, de poserer skikkelig. som om de faktisk var der. og de ler av meg når jeg tar bilde av maten min…

likte dette, det er et ark som er kuttet mønster i. skilz!
en fyr som måtte snu seg sånn fem ganger for å glane…heldigvis så jeg mer spennende ting, som den sidegaten og annet jeg skal vise dere senere, hvis ikke hadde det vært en skikkelig bomtur. hadde vært gøyere hvis jeg var der med noen sikkert, jeg er ikke så glad i å gå alene rundt med mindre det er i en park eller noe. hjelper jo ikke at alle stirrer akkurat, sosialangst hurra!

8 Comments

  1. nr 1: det er noe med kinesere (eller japanesere eller noe sånn) og rare poseringer. stusser alltid over det når jeg er på ferie.
    nr 2: “dra hit, hvor du alt er!” – det lo jeg av 🙂
    nr 3: det virker litt stress å finne klær i kina. de er jo så mye mindre enn oss!!

  2. Utrolig fine bilder! Har vært akkurat der selv, så derfor er det ekstra spennede. 🙂

Comments are closed.