wudaokou

vært her nesten fire uker nå, kanskje på tide å fortelle litt om hvor jeg bor..

russeren bor i wudaokou, som da er det røde flagget med A på kartet. et stykke unna sentrum altså, som da er i midten av den blå sirkelen (som er en t-bane rute). ikke langt unna peking university, som er veldig pop og “oi, går du der? du må være smaaart!”.
vi bor i 16 etasje, og i første er det en liten butikk. ganske praktisk. og møter ofte på kinesere i heisen i bare pyjamasen, som bare skal ned eller opp noen etasjer for å besøke en venn. ganske gøy. også er det alltid et eller annet som ikke funker, og tar eeevigheter før det funker.
hm. er vel ikke så mye mer å si. området består av høye blokker og store veier, og har man ikke sykkel er det ikke så lett å komme seg rundt – med mindre man er veeeeldig glad i å gå, eller ta taxi. og for å ta taxi må du nesten kunne kinesisk. så ikke så mye for meg å finne på her når han er opptatt med skole (men tror jeg skal gå igjennom de to kjøpesentrene her snart. ikke at de virker så spennende, men det er hvertfall noe).
å ta t-banen til sentrum tar for en time da man må bytte et par ganger, og taxi tar enda lengre tid siden det alltid er kø. så hvis noen skal på ferie til beijing – finn et hotell innenfor den blå sirkelen.
dette ble veldig klagete føler jeg. har det veldig fint er altså, med kaféer og restauranter. så lenge det er mat i nærheten er jeg fornøyd!


og hvis noen har noen spørsmål er det siste sjangse til å komme med dem nå, svarer en gang i helgen.

3 Comments

  1. Keio er også sånn “oi går du der, du må være smart”, men i mitt tilfelle var det nok mer flaks.
    Fire uker er lenge, da!

  2. Jeg var i Beijing for to år siden, og bodde et stykke utenfor sentrum. Og det var null stress. Det blir hva du gjør det til selv. Taxi er superbillig og har du en lapp med hvor du skal, finner de alltid fram. Så kom deg ut å gjør noe! Du er i Kina for søren!!!!

    • tinekatrine

      anonumous: okey? jeg har vært masse rundt i beijing og gjort ting, kanskje du skal lese litt mer i bloggen min før du kommer med sånne teite kommentarer. og hadde du gjort det hadde du også vist at jeg er kronisk syk, noe som gjør at det er minimalt jeg kan gjøre. jeg er ganske klar over hvor billig taxi er – og hvor lang tid det tar. tbane er enda billigere og går raskere, så det er ikke akkurat det som stopper meg. så ja, å bo utenfor sentrum går veldig greit, men å bo nærme eller i sentrum er best.

Comments are closed.