pure lotus

tirsdag forrige uke dro vi oss endelig til en vegetarrestaurant jeg har lest mye bra om. for ja, kina har vegetarsteder, de bare ligger et stykke unna her vi vanligvis bor. som vanlig var det litt vanskelig å finne stedet, med kinesiske adresser som ikke stemmer overens med google maps. men etter litt frem og tilbake, opp og ned, og litt på skrå – da fant vi det.
vi ble ledet av menn kledd i fargerike drakter til en ganske fin bygning. når vi kom inn sto folk på rekke og rad for å hilse, og vi fikk roseolje i hendene. så ble vi ledet gjennom en stooooor dør hvor vi kom inn i selve restauranten.
IMG_3471
IMG_3469
IMG_3479
ikke dårlig, eller hva? en luksusrestaurant altså, noe prisene reflekterte ganske bra. men for dem som er vandt til norske priser var det ikke så ille.
IMG_3464
IMG_3481
vi fikk stooore menyer, hvor alle rettene hadde de rareste titlene. sånn som ‘svanen som bader i månevannet’ eller ‘en oppløftning i karmariket gjennom rotens energi’. det var med andre ord litt vanskelig å vite hva rettene faktisk besto av, så vi bestilte tre ting som noen hadde anbefalt på nettet. spicy chicken, peking duck og spicy fish. litt.. rart å bestille ting ved å si kjøttnavn, men men. stedet er ganske kjent for å gjøre fantastiske ting med tofu og seitan og slikt, så var ganske spent.
IMG_3467
noe vi fikk før maten, smakte som syltet kålrot. ganske rart..
IMG_3472
IMG_3473
IMG_3474
IMG_3475
IMG_3478
IMG_3477
jeg ble litt bekymret når maten kom på bordet. dere skulle sett ‘fisken’ når den ble servert, da sto den oppreist og så veldig ordentlig ut. så jeg fikk sånne teite tanker i hodet. hva om vi hadde rotet oss til feil sted, hva om det fantes to steder rett ved hverandre som het det samme, hva om det faktisk var kjøtt??? jeg satset på det beste, det ble jo litt for dumt å spør om maten var vegetar etter man har fått den servert. maten smakte jo ikke kjøtt eller fisk, men… den smakte ikke akkurat tofu heller. så jeg ble veldig fort mett og var en smule bekymret for hva jeg hadde puttet i meg nå.

(dette høres sikkert bare tullete ut, dere som leser tenker sikker ‘herregud, kunne hun ikke bare spurt da? taper!’. og jeg er ganske enig i det, bare at hodet mitt er fylt med sosialangst og teite ting, så det klarte jeg ikke. pluss at jeg viste jo innerst inne at maten måtte være vegetar, det sto jo ikke noe om kjøtt i menyen.)

IMG_3486
vi tittet litt i desert menyen hvor vi fant en te til, som dere ser, 1369 yuang kannen – som er 1250 norske kroner. den bestilte vi ikke, hehe, eller noe annet da vi hadde brukt opp pengene våres på maten (rett over 300 kroner for 3 retter + ris og drikke, ikke så veldig dårlig det akkurat, vi bare glemte å gå i en minebank først).
IMG_3483
denne kom også på bordet, ganske stilig. med noen små frukter oppi som smakte som små pærer. så fikk vi resten av maten med oss og blomster på vei ut.
IMG_3523
og så så vi dette skiltet, som nå var lyst opp siden det hadde blitt mørkt, og jeg kunne puste lettet ut og kvitte meg med alle de teite tankene. (hater at man får sånne utrolig teite idéer i hodet som man egentlig vet ikke er sant, men man klarer ikke å la være å tenke dem fordi man er så usikker.)
IMG_3491
der står det altså “VEGITARIAN RESTAURANT”. hurra! restematen ble raskt spist opp når vi kom oss hjem igjen, nam nam.
IMG_3525
så, hvis noen av dere noen gang drar til beijing, dra dit! det er en opplevelse i seg selv. maten er som sagt dyrere der enn andre vegetarsteder, men jeg syns det er verdt det for opplevelsens skyld. hvor mange restauranter er det som gir deg roseolje liksom…


(så med andre ord: man drar ikke dit bare for å slukke sulten. på nettisden jeg leste om stedet var det et par som klagde med ‘årh, når jeg er sulten er jeg ikke interessert i roseolje i hendene og blomster og teit oppstilt mat. sykt overdrevet’ ….hallo, ikke dra til et fancy sted da! enkelte mennesker altså. også noe som klagde på at maten lignet for mye på kjøtt, noe jeg på en måte kan forstå. maten smakte jo ikke kjøtt, men de trengte jo ikke å gjøre sånn at ‘fisken’ faktisk så ut som en fisk eller at ‘anden’ så ut som ordentlig kjøtt. men men, ikke verdens undergang.)

7 Comments

  1. Oi, for en opplevelse! Ser sykt bra ut.
    Jeg skjønner jo bekymringene dine kjempegodt, men det var fint at du fikk ro i kroppen til slutt.
    Jeg skjønner ikke mennesker som ikke setter pris på estetikk.. Langt mindre de som klager(!!) over det..

  2. Wow, så kult! Burde vært flere slike restauranter. Og det er veldig fint å kunne dra ut for å spise for opplevelsens skyld og ikke bare for å bli mett også.

  3. Jeg var også på en vegetarrestaurant i Kina (vi var på helgetur til Guilin og Yangshuo)som het noe med Lotus. Jeg bestilte noe som både så ut som og som smakte som kjøttboller. Såklart var det ikke det, men som du sier så var det egentlig litt vemmelig å spise det:P

Comments are closed.