en kinaspørsmålsrunde

IMG_3720
tenkte å lage et offisielt innlegg for det (skal svare på de spørsmålene i det andre innlegget også altså!) så folk virkelig forstår at hvis de har noen spørsmål om kina, så er dette tiden å komme med dem! nå er jo ikke jeg en kina ekspert, men tenker at det sikkert er noen som er nysgjerrige på ting som jeg ikke forteller om, ting som jeg ikke tenker så mye over. “hvordan ser trafikklysene ut?” eller “hva koster vann?”. også har jeg jo en fin kjærest som går på skole her, så han kan også svare på ting. OG! hvis folk lurer på noe som ikke har noe med kina å gjøre, så kan jeg svare på det også (ja, jeg vet det ikke er så lenge siden jeg hadde en spørsmålsrunde). oket, dette ble litt rotete…
dere kan spør om:
– ting om kina, som tine katrine klarer å svare på
– ting som hvordan det er å studere i kina og hvordan og slikt, som russeren kan svare på
– andre ting som russeren kan svare på (“hvor kul er faktisk tine katrine???”)
– alt mulig annet som tine kan svare på – for de ekstra nysgjerrige!
der ja.
det er også lov til å ikke spør om noen ting, alle kan jo ikke være like nysgjerrige som meg. null press!

11 Comments

 1. SV: Har ikke prøvd magnesium ennå, jeg har allerede begynt med 1 g C-vitamin om dagen siden vi hadde det i medisinskapet (og jeg er forkjølet), så da får det andre vente. Skal skrive på bloggen det har noen effekt.
  Jeg skjønner godt hva du mener. Jeg vet jo at en del jeg kjenner sier ting som “kanskje jeg skal bli lege” fordi det er et yrke man tjener godt på. Selv om det helt sikkert finnes leger som bare vil hjelpe folk – sånn som min fastlege, han bryr seg på ordentlig. Jeg har lest om han legen i Danmark jeg også, når jeg tenker meg om, og jeg håper inderlig at han jobbet på en privatklinikk altså så det var derfor han ikke tjente nok penger. Jeg liker å tro at staten ikke tjener mer på helsevesenet enn de putter inn i det av skattepenger. De som driver med LP, derimot, har jeg ikke stor tilitt til. Jeg snoket litt i skattelistene, og hun Live Landmark som er den mest kjente LP-coachen i Norge tjente 5 millioner i 2009. 5 millioner kroner som kommer fra syke mennesker som er desperate etter å bli friske, og så greier Landmark å uttalte at “jeg vet bare om to stykker som ikke har blitt bedre av LP, jeg”, selv om mange som har vært på LP-kurs med henne ikke har blitt bedre. DET er ille.

 2. SV: Jo, det stemmer, de er vannløselige, men det er vist at syke mennesker har mindre c-vitamin i urinen enn friske mennesker om de tar samme dose C-vitamin eller noe sånt. En lege som behandler folk med høye doser av det sier at om man har en stressende tilstand/sykdom, så blir det utskilt mye mindre vitamin c om ikke pasienten får tilført store doser av det. De mener at man har et større behov for vitamin C når kroppen er syk, og derfor kan man tåle større doser av vitamin c jo sykere man er uten å få mageproblemer, som de mener viser at man får for mye av det. Litt rotete forklart, men det var i alle fall overbevisende det jeg leste om det.
  Utrolig kjedelig at du ikke kommer noen vei med diagnose, altså. Leger vil nok gjerne sjekke alt selv, ja, de tenker sikkert at “det kan ha forandret seg” og sånt. Forhåpentligvis får du svar hos Aasen snart!
  Samme her ang. LP. Vet at en venninne som jeg er helt sikker på at hadde ME ble frisk/bedre av LP og hun vil gjerne at jeg skal gjøre det også, men så er det bare noen mnd siden hun var der, og Aasen sa at de av hans pasienter som gjorde det kom tilbake etter 1 år og var syke igjen. Så vi får se!

 3. jeg lurte på hvordan erfaringene dine er med iherb.com? hvor lang tid har det tatt å få tingene i posten? jeg bestilte vegansk omega-3 for sånn tre uker siden men jeg har ikke fått det enda 🙁

  • tinekatrine

   hei!: det pleier å ta minst to uker, noen ganger lengre. det kan jo være pakken din har blitt stoppet i tollen, hvis du har bestilt noe som ikke er lov til å importeres.

 4. Har du fått noe inntrykk av de generelle engelskkunnskapene i Beijing?
  Selges det mye bøker på engelsk der? Isåfall: kjøper du med en bok på engelsk, skrevet av en kineser til meg? (haha, neida). Jeg har så lyst til å lese noe kinesisk litteratur som ikke er forbudt/ubpublisert i hjemlandet, for det er jo bare forbudte bøker som selges her i vesten. (

 5. Jeg er skikkelig dårlig på spørsmål, men jaja, her kommer noen til..
  Er det sånn at når dere går nedover gata så stirrer alle? Broren min fortalte at når han var i Kina så stirra alle på han som han var en alien mens de snakka om hvor hvit han var, haha.
  Har du lært deg noe kinesisk mens du har vært der? Noen plasser du har tenkt og reise og se anna enn Beijing?

 6. Hvordan er det å være vegetarianer i Kina? Hva spiser du mest, liksom? Forskjellig fra Norge?

 7. Hva synes kineserne om utenlandske folk? Har dere opplevd noen rare situasjoner?
  Er det dyrt i Kina?
  Er Beijing en rotete by?

 8. Hvor lenge skal du være i Kina?
  Har du lyst til å dra tilbake seinere?
  Føler du deg veldig høy i forhold til kineserne? haha..

Comments are closed.