kinesisk kinamat, hoho

(nå har vi endelig vært på s.i.t igjen, så jeg fikk lastet opp bildene mine så jeg kan blogge! nytter ikke å gjøre det med nettet her i leiligheten)
IMG_3275
IMG_3274
etter to uker i kina var det på tide å spise noe kinamat. frem til nå har vi spist sånt som man spiser i norge – pasta, salat, pannekaker, wraps, hamburgerer og alt det der. vanlig mat som smaker slik det pleier. så jeg var spent på kinamaten, for det skal jo ikke smake som norsk kinamat. også bruker ikke kinesere melk i maten sin, iallfall veldig lite, og for det meste i desserter da. hurra for det! men, kinesere er veldig glad i kjøtt. til og med tofuen er marinert i kjøttkraft, for tofu brukes ikke som en kjøtterstatning her nede. men de hadde noe vegetarmat på denne restauranten (og da håper jeg det betyr de ikke har brukt kjøttkraft til å marinere den…i kina må man leve etter ‘det man ikke vet, har man ikke vondt av’.).
IMG_3278
på bildet nummer to er det bambuskudd. de var sure og salte på en gang, så ikke så veldig godt. og det over her er en fisk, som jeg ikke spiste så klart. har dere sett noe så rart? den skal vist være veldig god da… for ja, vi var mange fra klassen til russeren (som ikke er veggiser) som delte bord, og da bestilte vi bare masse retter som man setter på midten av bordet som kan snurres rundt, og så forsyner folk seg med det de vil ha.
IMG_3280
IMG_3283
ganske greit opplegget, problemet er bare at det ble bestilt så mye mat at til slutt var litt vanskelig å huske hva som var vegetar og ikke (hvilken tofu er marinert i kjøttkraft og hvilken var merket ‘vegetar’ i menyen???). så trodde jeg det gikk fint da, satt og spiste det jeg fikk beskjed om var vegetar. plutselig var det en baconbit mellom spisepinnene mine…. usj. så der ble jeg kvalm og mistet all matlysten, for da hadde jeg tydeligvis sittet å spist grønnsaker med kjøttfett og tull på seg (forhåpentligvis ingen baconbiter…blir kvalm bare av å tenke på det.), og etter det smakte bare alt kjøtt. så jeg spiste hvit ris.
IMG_3276
(kina har store ølflasker!)
så ikke en veldig bra førsteopplevelse altså. må nok tilbake dit en annen gang, eller et annet sted, og så skal jeg bestille mine helt egne retter, som jeg vet er vegetar, og skal ikke dele dem med noen (eventuelt reise dit med bare russeren, hihi). men ja, kinamat i norge og kinamat i kina er veldig forskjellig. her er den saltere og mye mer krydrett, og det er helt andre retter her. og mer kjøtt enn grønnsaker føler jeg.. de andre spiste forresten andehoder også, som mystisk hvis hele tiden havnet med å stå rett forran meg. det var heler ikke så appetittvekkende.

4 Comments

  1. blurk :-S for en sykt ekkel opplevelse det med baconbiten.. Skjønner godt at du bare spiste hvit rids. Det tror jeg at jeg hadde gjort hver dag, så jeg hadde nok gått litt ned i vekt om jeg skulle besøkt kina, hehe..
    Det høres jo virkelig ut som Kina er det minst veggisvennlige landet man kan være i. I andre land i Asia er det jo kjempelett å være vegetarianer/veganer.
    Jeg håper at du har det sinnsykt fint, sånn utenom den vanskelige matsituasjonen 🙂 Håper det ordnet seg helt med bihulebetennelsen og at du har det bra.

  2. Fine bilder, ser godt ut. Men skjønner at det kan bli problematisk om du er vegetarianer..

Comments are closed.