dag to

så, søndag! da vi endelig kom oss ut dro vi til et kjøpesenter. selv om det ikke var så stort var det sykt mye butikker, og mange boder utenom butikkene igjen, og lyder OVERALT. masete. vi fant oss noe.. helt ok mat der, hadde ikke bry til å finne noe bedre, for jeg var så sulten etter å ha vært våken flere timer mens russeren sov og sov og sov, og når han endelig våkner er han verdens treigiste på å gjøre seg klar. så ja, tok bare det første og greieste vi fant. (slo nabostedet da, hvor vegetarrettene var en tallerken med dampet brokkoli og slikt. spennende!)
Untitled
Untitled
se så små og rare egg… de spiste jeg ikke da (selv om det sikker var egg i selve pastaen, ugg).
Untitled
her har vi fritert tofu. man skulle jo tro de hadde bra peiling på tofu her i kina, men nei. æsj. konsistensen var som pudding, og det smakte ingenting. og er vist det som er vanlig her..
IMG_2423
når vi gikk ut møtte vi på vindusvaskere, som bare henger i et tau en god del meter over bakken. kina setter sikkerhet høyt har jeg merket. samme i trafikken, hvor regler ikke er så nøye og hjelm er ikke eksisterende (og de selger det vist ingen steder heller).
IMG_2425
gøy! var ikke her vi spiste da.
IMG_2426
også har de vero moda her, trodde ikke den butikken var så international.
IMG_2427
hei!
Untitled
Untitled
så dro vi på en café så russeren kunne gjøre lekser og jeg kunne … se på at han gjorde lekser. hadde det gøy med blogg og å bestille mat da. utrolig fint sted, og i det ene hjørnet kan man sitte sånn som de gjør i japan. liker!
Untitled
og man kan sitte ute!
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
lavendel te!
Untitled
minestrone suppe til meg
Untitled
og pizza til russeren. må prøve å få dem til å lage den uten ost en gang, for den ser så utrolig god ut. i motsetning til veggispizzaene man får i norge, hvor tomatsaus, ost og løk er greia….
Untitled
og der ble vi noen timer før vi dro hjem.


har ikke fått gjort så mye ‘kinesisk’ enda, for russeren går på skole hver dag, og da er han ikke hjemme før etter tre (seinere noen dager), og så skal man slappe av litt, og så skal vi finne et sted å spise… og så er det plutselig ikke så mye tid igjen til å gjøre noe. spesielt ikke når jeg sovner i 7-8 tiden, har litt feil vei jetlag (for når klokka er 8 her er den 2 på ettermiddagen i norge, så egentlig skal jo jeg være våken til klokka er minst 12 på natta i norge – altså 6 på morgenen her. ikke at jeg har noe peiling på jetlag egentlig, men jeg antar det er sånn det egentlig funker. også sover jeg 12 timer hver dag da, veldig gøy…).


får håpe jeg blir tøff nok til å dra litt rundt alene etterhvert, må bare skaffe meg et kart hvor ting står på engelsk også. noen som har vært i beijing og har noen to do-tips til meg?


(jeg blir nok litt dårlig med å svare på kommentarer fremover, da netter er kranglete og en del sider er sperret her i kina. blogspot feks. men skal gjøre mitt beste!)

8 Comments

 1. Utrolig små egg ja, hva skjer? Gir de dem ikke veksthormoner?!?! :-p
  Tenkte når jeg så det sitte-japan-stil-hjørnet at det så vanskelig ut å gjøre lekser der, så det er bra det var andre alternativer 😀
  Morsomt at han har en Gospel-skrivebok, hehe.. Sikkert veldig salig.
  Håper du finner utav byen etterhvert og at omvendtjetlagen roer seg, sånn at du får mer utav dagene.

 2. Dei små egga er sikkert vaktelegg. Dei har sånn brunprikkete skal, og er ganske gode!
  Eg er misunneleg på deg som får reise til Beijing, sjølv om eg syns Kina er eit tøyseland som ikkje behandlar innbyggjarane sine rett. Men Beijing virkar så spanande! Kos deg, mykje, og nyt tida med kjærasten, eg veit korleis det er når ein er frå kvarandre over lengre tid (utveksla sjølv til USA i fjor)!

 3. jeg har noen venninner (utvekslingsstudenter) som er fra beijing, så jeg kan spørre dem hva du bør gjøre 🙂
  ellers så synes jeg det virker veldig spennende! jeg ELSKER å sitte på kafé og stirre på folk i utlandet, og det er jo “kinesisk” – synes jeg.
  hvor lenge skal du være der egentlig?
  og facebook funker, ikke sant? da er det lettere å sende deg beijing-tips der 🙂

 4. Du må jo dra til den forbudte byen og vinterpalasset. Veldig fint og spennende. Ellers er det kjempegøy å bare gå rundt å loke, for du møte alltid veldig spennende kinesere og ser så utrolig mye rart. 🙂 Kos deg i Kina, er et fantastisk land!

Comments are closed.